"Bezuinigingen op linkse hobbies van prutsers, waar alleen de grachtengordel elkaar opwrijft? Tja, wat vind ik daarvan?"

Opinie
zondag, 12 juni 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Marcel de Graaff, senator voor PVV in de eerste kamer gaat het ver schoppen. Zaterdag trok hij van leer tegen de vrije vakbonden en de elite cultuur, waarbij hij met instemming Hitler als getuige aanriep. De nieuwkomer aan het Binnenhof las gisteren een artikel op website De Dagelijkse Standaard – ‘Vakbond is gevaar voor democratie’ – en twitterde dat rond met de toevoeging ‘SP roep om buitenparlementaire actie herinnert aan nazisme 30er jaren’.
Carel Brendel, ook behoorlijk rechts, maar aanzienlijk slimmer: "Niet zo slim allemaal. PVV’ers klagen dat hun partij bij het minste of geringste ten onrechte met Hitler en de nazi’s wordt vergeleken. En dan begint een onbekend Eerste-Kamerlid opeens te Godwinnen tegen SP en vakbeweging, schrijft Brendel op zijn blog. "Is dat een indirect gevolg van de vanuit de partij aangezwengelde, altijd weer oeverloze Hitler-was-een-socialist-discussie?" (lees op zijn blog het hele stuk van Brendel). Brendel: “Weet hij wel dat de onderdrukking van vakbondsrechten het ergste is in het door Geert Wilders altijd als afschrikwekkend voorbeeld aangehaalde Noord-Korea? Islamitische dictaturen als Iran en Saoedi-Arabië staan vooraan bij het verbieden van vrije vakorganisaties. Dat is toch niet het gezelschap waarin PVV-backbencher De Graaff zich lekker zal voelen.” De Graaf had gisteren ook nog een kleine bijdrage aan het debat over de cultuur. "Bezuinigingen op linkse hobbies van prutsers, waar alleen de grachtengordel elkaar opwrijft? Tja, wat vind ik daarvan?"