Lowlands directeur: Brussen, hou toch op met je gelul!

Opinie
dinsdag, 30 augustus 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Eric van Eerdenburg, de directeur van Lowlands reageert op een column van Bert Brussen, die boos was dat op Lowlands 'Met Belasting Geld' propaganda was gemaakt tegen de PVV:
Brussen, Brussen, wat ben je toch slecht geïnformeerd en wat klets je toch uit je nek. Je lijkt Geert Wilders wel. Is je 'oeuvre' een open sollicitatie voor een functie als communicatiemedewerker voor de PVV?
Lowlands krijgt helemaal geen subsidie van de Rijksoverheid. Daarmee gaat je hele stuk nergens meer over. Het is intuïtief broddelwerk uit de onderbuik. Dat jouw schrijverij welkom is bij een flink aantal gesubsidieerde of van overheidswege gefinancierde bedrijven en instellingen, daar heb ik geen probleem mee. Of jouw werk voor hen relevant is en kwalitatief door de beugel kan moet de raad van toezicht of het bestuur van de betreffende instelling maar bepalen. Maar laten we terugkomen op het punt waarmee jij mij voor gek probeert te zetten, door middel van je manke vergelijking met een verwende kleuter. Met je Jip en Janneke-gelul probeer je de aandacht af te leiden van de kern van de zaak: is de PVV een NSB 2.0? Is het de Nederlandse neo-fascistische beweging? Want we horen je nooit als Wilders c.s. stelselmatig het islamitisch geloof in een kwaad daglicht stelt, de moslims het land uit wil zetten, de leugens over een niet bestaande 'tsunami van immigranten' verspreidt.
Bron(nen): De Volkskrant