'Taliban staan te juichen'

Opinie
door Admin
woensdag, 27 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In een zeer venijnig en uitstekend commentaar vandaag in The New York Times wordt president Sarkozy de les gelezen. Als de Taliban in Afghanistan voorschrijven dat een vrouw haar aangezicht moet bedekken, zien we zoiets al snel als de aantasting van iemands recht om te doen wat hij wil, schrijft de krant.
Eigenlijk zou je hetzelfde kunnen zeggen van het nieuwe Franse gebod om je aangezicht niet te bedekken; en dat is actueel nu onder leiding van Nicolas Sarkozy de jacht is geopend op de enkele vrouwen in Frankrijk (zo'n 2.000) die met burka of niqaab over straat gaan.
Binnenkort is hen de toegang tot scholen, ziekenhuizen, bussen, treinen en overheidsgebouwen ontzegd als ze hun kleurrijke hoofdbedekking niet wensen af te doen.
The New York Times noemt dit niets anders dan een grove aantasting van iemands vrijheid en neemt ook de term 'muslim-bashing' in de mond. Laat de president iets doen aan de hoge werkloosheid in plaats van een enkeling lastig te valen met haar kleding, foetert de krant.
Bovendien is dit een uitstekende manier om voor verwijdering te zorgen tussen de 5 miljoen moslims in Frankrijk en de inheemse bevolking. 'The Taliban would be pleased.'