Waar moet je op letten bij het kopen van dekbedovertrekken?


Wil je je slaapkamer veranderen? Je zou er dan onder meer voor kunnen kiezen om nieuwe dekbedovertrekken aan te schaffen. Door dit te doen, kun je je slaapvertrek al snel een nieuwe look geven. Toch kan het kopen van een dekbedovertrek op Smulderstextiel.nl nog wel eens lastig zijn door het uitgebreide assortiment. Om ervoor te zorgen dat je een geschikte optie koopt, kun je gebruik maken van de onderstaande tips. 

Maat


Een van de eerste dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuw dekbedovertrek, is het formaat van je dekbed. Dit moet immers in de hoes passen die je gaat aanschaffen. Weet je de afmetingen van je dekbed niet? Meet dit dan eerst! Hierdoor weet je wat de afmetingen van je nieuwe dekbedovertrek en kun je voorkomen dat je een peuterdekbedovertrek aanschaft terwijl je een exemplaar voor een eenpersoonsbed nodig hebt. Over het algemeen is een dekbed voor een tweepersoonsbed 200 bij 200 centimeter groot, terwijl een dekbed voor een eenpersoonsbed normaliter 140 bij 200 centimeter groot is. Alsnog kan dit variëren, dus check zelf het formaat van je dekbed om een eventuele miskoop te voorkomen.

Materiaal


Of je nu op zoek bent naar knus beddengoed voor in de winter of op zoek bent naar een stijlvol dekbedovertrek dat je het hele jaar door kunt gebruiken, het materiaal is een fundamentele factor voor de perfecte nachtrust. Hoewel er veel verschillende materialen voor beddengoed worden gebruikt, zoals linnen, vinden de meeste mensen dat beddengoed ademend, duurzaam en comfortabel moet zijn. Hierdoor wordt vaak gekozen voor katoen. Dit is een ademend materiaal, waardoor het een briljante optie is voor een dekbedovertrek dat je seizoen na seizoen gebruikt. Daarnaast is katoen uiterst zacht voor de huid, waardoor het de beste materiaalkeuze is voor mensen die regelmatig last hebben van huidklachten. 

Verschijning


Een dekbedovertrek is niet alleen een noodzaak voor een knus en comfortabel bed, maar het is ook een geweldig accent in een ruimte. Zoals eerder al genoemd is, kun je met zo’n hoes eenvoudig het interieur van je slaapkamer veranderen Of je nu op zoek bent naar traditioneel wit beddengoed dat je die dromerige hotel-geïnspireerde luxe zal geven of dat je een vleugje kleur wilt toevoegen aan je slaapkamer met pastelroze beddengoed, een dekbedovertrek kan echt de look van je slaapvertrek veranderen. Het is vanzelfsprekend mooi wanneer het dekbedovertrek aansluit binnen het kleurenpalet van je slaapkamer.

Verzorging


Het correct verzorgen van je dekbedovertrek is belangrijk om de langste levensduur te bereiken. Daarom raden experts altijd aan om de wasgidsen van je beddengoed te controleren. Door enkele van deze eenvoudige stappen hieronder te volgen, kun je echter beter voor je beddengoed zorgen, de levensduur verlengen en het zacht en comfortabel houden:
Scheid de dekens bij het wassen
Behandel vlekken direct 
Voorkom overbelasting van je wasmachine 
Droog je beddengoed waar mogelijk met behulp van de lucht in plaats van de droger
Strijk je beddengoed zoals aangegeven op het waslabel of de instructies.

Bron(nen):   https://www.smulderstextiel.nl/kinderdekbedovertrek/peuter/   https://www.smulderstextiel.nl/dekbedovertrek/