Hoe interessant is het aanbod van Bitcoin Prime?

De meer toegankelijk geworden crypto markt, heeft er voor een groot deel voor gezorgd dat de drempel om te handelen in cryptocurrency veel lager is geworden. Waar in het verleden nog gebruik moest worden gemaakt van buitenlandse initiatieven, hoeft er tegenwoordig minder vergezicht te worden. Ook in Nederland is er sprake van een flinke groei in organisaties en apps die gebruikt kunnen worden om de crypto markt te betreden. Een van deze initiatieven is Bitcoin Prime. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van handelssoftware die het handelen in Bitcoins vrijwel volledig van de trader over kan nemen. Hoe interessant is dit het aanbod van Bitcoin Prime? 

Wat biedt Bitcoin Prime aan?

Bitcoin Prime is volledig geautomatiseerde handelssoftware waarvan Bitcoin traders gebruik kunnen maken om het traden in deze digitale munt uit handen te laten nemen. Het betreft hier een trading bot die werkt op basis van ingewikkelde algoritmes en artificial intelligence toepassingen. Hierdoor is de handelsrobot in staat om koersontwikkelingen te volgen en op basis hiervan de benodigde acties te ondernemen. Hierbij kan een hefboomwerking worden toegepast om meer effect te hebben van het (positieve- of negatieve) handelsresultaat. Succes is zeker niet verzekerd. Bitcoin Prime werkt immers op basis van de ingegeven risicoprofielen en de gewenste strategieën. Deze “instructies” worden door de handelaar zelf ingegeven.

Hoe aantrekkelijk is het gebruik van een handelsrobot?

Een blik op de website van Bitcoin Prime leert ons dat de organisatie deze dienst onder de aandacht brengt als de best presterende handelssoftware van het afgelopen jaar. Daarnaast wordt een zeer gebruiksvriendelijk platform aangeboden en wordt er een minimale inleg van “slechts” USD 250 vereist, een bedrag dat in crypto begrippen niet enorm hoog is. Hiermee biedt deze toepassing een enorme bijdrage aan de toegankelijkheid van de crypto markt maar hoe aantrekkelijk is het gebruik van een handelsrobot in de praktijk?

Deze laatste vraag is zeer interessant en is het onderwerp van veel discussie. Een handelsrobot neemt veel “zorg” voor uit handen bij de intentie om te handelen in (in dit geval) Bitcoins. Het is echter niet mogelijk om zonder enige crypto kennis deze stap te zetten. De handelsrobot moet, zoals aangegeven, worden gevoed met de juiste strategie om succesvol te zijn. Een druk op de “live-knop” zorgt ervoor dat de handelaar zelf een groot deel van de grip op de investering kwijt is. Daarnaast is het goed om te realiseren dat zelfs de beste handelsrobot niet in staat is om de hoge risico’s die onlosmakelijk verbonden zijn aan Bitcoin trading weg te nemen. Een trading bot maakt de cryptowereld dan wel toegankelijker maar zal een aantal voorname valkuilen van deze keuze niet weten te dichten en dat is belangrijk om mee te nemen in een overweging om gebruik te maken van handelsrobots.