Een vergaderruimte optimaal inrichten doe je zo

Is het bij jouw onderneming van belang om regelmatig vergaderingen te voeren met klanten of werknemers? Het hebben van een optimaal ingerichte vergaderruimte kan dan effectief werken. Hoe kun je dit nou het beste aanpakken? Er zijn verschillende tips die je kunt gebruiken om je vergaderruimte zo goed mogelijk in te richten. Ontdek ze in dit artikel!

Ultiem comfort

Het komt nogal eens voor: het gehele kantoor is voorzien van goed uitgeruste bureaus en ergonomische stoelen, maar in de vergaderruimte is comfort ver te zoeken. Juist in de vergaderruimte is het slim om voor genoeg comfort te zorgen. Je ontvangt hier klanten, maar ook de vergaderingen met je werknemers kunnen best een tijdje duren en dan is het wel zo prettig als iedereen fijn kan zitten. Ga daarom op zoek naar een ruime tafel en stoelen met genoeg zitcomfort om je vergaderruimte mee uit te rusten. 

Licht en ruimtelijk

Ook licht is erg belangrijk in de ruimte waar vergaderd wordt. Geef de muren dus een lichte of pastelkleur om het geheel fris te houden. Een lichte ruimte zorgt voor meer concentratie en creativiteit. Je kunt natuurlijk wel mooie raamdecoratie aanschaffen om ervoor te zorgen dat storend zonlicht buiten gehouden kan worden. Wil je het toch gezelliger maken? Dan kun je altijd één muur een andere kleur geven. Zo is bewezen dat blauw en groen zorgen voor rust en ontspanning en dat bijvoorbeeld paars en oranje inspirerend en stimulerend werken.

Alles bij de hand

Heb je een belangrijke vergadering? Dan is het wel zo fijn dat je alles bij de hand hebt en goed voorbereid de vergadering kun leiden. Zorg er daarom voor dat de nodige elektronica, zoals een beeldscherm of beamer, aanwezig is. Komen er klanten naar je kantoor voor een belangrijke meeting? Overweeg dan notitieblokken van Maxilia en leg deze neer zodat de ruimte er goed voorbereid uitziet. Dit kun je natuurlijk ook doen met andere relatiegeschenken, zoals waterflesjes of pennen met logo die je alvast neerlegt voor je (potentiële) klanten. Deze relatiegeschenken kun je kopen bij https://www.maxilia.nl/ .

Frisse lucht

Je kunt geen productieve vergadering hebben in een muffe of te warme ruimte. Hierdoor kunnen je hersenen niet meer goed werken; die hebben immers voldoende zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren. Zorg dus altijd voor frisse lucht in de ruimte waar vergaderd wordt. Dit kan door ’s nachts een raam open te zetten of door een goed ventilatiesysteem te laten installeren. Is dit lastig op je kantoor? Dan kunnen veel groene kamerplanten er ook voor zorgen dat er zich meer zuurstof in de ruimte bevindt, waardoor het vergaderen een stuk prettiger wordt.