4 redenen om Tenerife te bezoeken in 2022!

Gelegen op de Spaanse Canarische Eilanden, neemt de populariteit van Tenerife als vakantiebestemming het hele jaar door alleen maar toe. Dat is geen verrassing, het eiland herbergt buitenaardse vulkanische landschappen, prachtige wandelingen door natuurreservaten, schilderachtige golfbanen, levendige festivals en stranden die zo beeldschoon zijn dat het niet alleen wordt verwacht, maar ook sterk wordt aangemoedigd. Hoewel er een heleboel dingen te doen zijn in Tenerife, zijn hier vier redenen waarom je in 2022 zou willen gaan, dus begin direct met het plannen van je reis, waarbij een auto huren Tenerife wel belangrijk gaat zijn zodat je alle bezienswaardigheden kunt verkennen.

Om de piramides te zien

Nee, we verwarren Tenerife echt niet met Egypte! De Güímar-piramides van Tenerife hebben onderzoekers lang in de war gebracht. Het zijn namelijk trappiramides waarvan eerder werd gedacht dat het stenen terrassen waren voor de landbouw, maar het zijn in feite trappiramides zoals die in Peru worden gevonden. Bezoek het etnografisch park Pirámides de Güímar met je gehuurde auto van autoverhuur om ze te zien en meer te weten te komen over de verschillende theorieën die rond deze unieke archeologische structuren zijn ontstaan.

Om carnaval te vieren

Dacht je dat je die dure vlucht naar Rio moest halen om dit meer dan levensgrote feest ten minste één keer in je leven mee te maken? Het goede nieuws is dat je je bezoek aan carnaval in Santa Cruz de Tenerife kunt timen wanneer de hoofdstad van Tenerife tot leven komt met kleurrijke dansshows, straatshows, Latijns-Amerikaanse dans en traditionele muziek, vuurwerk en grote parades. Het carnaval op Tenerife komt op de tweede plaats na het feest in Rio, dus je weet dat je voor het ultieme feest gaat. Haal je mooiste veren, stenen en glitter tevoorschijn en doe mee met het plezier!

Om de op twee na hoogste vulkaan te wereld te beklimmen

Beleef het avontuur van je leven door de berg Teide te beklimmen, de hoogste top van Spanje met 3.718 m en de op twee na hoogste ter wereld. Rijd door het adembenemende landschap van het natuurpark Corona Forestal en het vulkanische landschap van het nationale park Teide in. Neem vervolgens een kabelbaan om te genieten van een dramatisch uitzicht over het eiland, de lavastromen en de caldera. Een korte wandeling brengt je door het maanlandschap naar de krater van de berg Teide, het hoogste punt van Spanje, vanwaar je tot aan enkele andere eilanden en de Atlantische Zee kunt kijken. 

Om La Laguna te verkennen

Maak een wandeling door de pagina's van de geschiedenis met een bezoek aan het UNESCO-werelderfgoed La Laguna, de voormalige hoofdstad van Tenerife, waarvoor een auto huren Rhodos niet nodig is. De oude stad is vol karakter door de architectuur uit de 15e eeuw, zoals de kathedraal van La Laguna en prachtige pleinen waar een groot deel van het sociale leven zich afspeelde. Het is de moeite waard om het te bezoeken, zodat je het festival van Semanta Santa en religieuze processies kunt zien, waar mannen met puntige kappen en mantels door de straten paraderen met een enorm kruis.