Vier tips om voordelig op vakantie te gaan

Ga je binnenkort op vakantie? Het liefst besteed je jouw vakantiebudget zo goed mogelijk. Dat betekent meer vakantie tegen een minder hoge prijs. Maar hoe doe je dat? Hieronder vind je enkele tips voor het besparen van geld tijdens jouw vakantie! 

1. Boek jouw vakantie buiten het hoogseizoen

Het kan veel geld schelen als je jouw vakantie buiten het hoogseizoen boekt. Zodra de vraag naar vluchten naar vakantiebestemmingen omhoog gaat, gaat ook de prijs omhoog. In de vakanties is de vraag hoog. Om geld te besparen is het dus verstandig om, als dat mogelijk is, buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan!

2. Boek op tijd 

Zoals veel mensen weten, kunnen last minute deals erg voordelig zijn. Maar als je bepaalde wensen hebt of niet flexibel bent, vanwege werk of kinderen, is het verstandig om juist op tijd te boeken. Je kunt dan profiteren van de vroegboekkortingen. 

3. Vertrek van een alternatieve luchthaven

Veel reizigers kiezen ervoor om te vliegen vanaf Schiphol. In Nederland heeft Schiphol veruit het grootste aanbod aan bestemmingen. Bovendien is Schiphol voor de meesten makkelijk te bereiken. Maar Schiphol is niet altijd de goedkoopste optie. Kijk daarom ook eens naar het aanbod van alternatieve luchthavens. Zo kan je zomaar een paar honderd euro besparen.

4. Boek vooraf een parkeerplek

Als je jouw vakantie geboekt hebt, is het verstandig om ook direct een parkeerplek te reserveren bij het vliegveld. Net als het op tijd boeken van een vlucht, is het boeken van een parkeerplek ook een stuk goedkoper als je dit op tijd doet. Om eenvoudig en snel de parkeeraanbieder te vinden die bij jou past, is het verstandig om gebruik te maken van een online vergelijkingswebsite, zoals ParkCare. Naast dat vooraf reserveren een stuk goedkoper is, ben je ook verzekerd van een parkeerplek bij het vliegveld. Zo bespaar je dus ook nog eens tijd!