6 gezondheidsvoordelen van vitamine D3

Partnerposting
woensdag, 21 december 2022 om 13:20
oranges 1995056 340
Je houdt van een gezond leven, maar bent bang dat je niet de vitamine- en voedingsondersteuning krijgt die je nodig hebt om je gezondheid te behouden. Maar met vitamine D3 kun je een zelfverzekerd en bevredigend leven leiden door een eenvoudig, dagelijks supplement te nemen dat je gezonde levensstijl ondersteunt. Het gaat niet alleen om gezonder leven om beter te leven - het gaat om in leven blijven. Vitamine D3-supplementen zijn dan ook een manier om deze essentiële voedingsstof binnen te krijgen. Ze zijn ook goed voor mensen die weinig buiten zijn of zonbescherming gebruiken die UV-stralen tegenhoudt. Dit artikel onderzoekt de ongelooflijke voordelen die vitamine D3 je geeft.
Vitamine D3 beschermt je hart
Volgens studies vergroot een tekort aan vitamine D3 de kans op het ontwikkelen van hartaandoeningen of het krijgen van een hartaanval. Bovendien is in onderzoeken aangetoond dat vitamine D3 helpt bij het beheersen van de bloeddruk, het verminderen van hypertensie en uiteindelijk het bevorderen van de gezondheid van het hart op de lange termijn.
Vitamine D kan hypertensie behandelen
Volgens een analyse uit 2019, gepubliceerd in het tijdschrift Current Protein & Peptide Science, kan vitamine D een rol spelen bij de behandeling van hoge bloeddruk, een van de indicatoren voor hart- en vaatziekten. Bovendien kan zelfs kortstondig vitamine D-tekort de bloeddruk verhogen en orgaanschade veroorzaken. Bovendien merkt hij op dat "vanwege de significante associatie tussen vitamine D en hypertensie, vitamine D-suppletie een nieuw inzicht kan zijn in de behandeling van hypertensie."
Vitamine D3 kan mogelijk sommige kankervormen voorkomen
Vitamine D3 kan helpen bij het voorkomen van sommige vormen van kanker. Epidemiologische studies hebben aangetoond dat degenen die in zuidelijke/equatoriale omgevingen wonen en meer aan de zon worden blootgesteld, een verminderde incidentie van sommige vormen van kanker hadden. Verschillende onderzoeken hebben bovendien gesuggereerd dat er mogelijk een verband bestaat tussen vitamine D en de ontwikkeling van kanker.
Vitamine D3 versterkt je botten
Als je vitamine D-tekort hebt, kan je lichaam geen calcium uit voedsel opnemen. Als gevolg hiervan wordt het uit je botten gehaald. Als gevolg hiervan treden verzwakte botten, breuken en osteoporose op. Door je D3-inname via voedsel te verhogen, kun je een maximale botsterkte bereiken.
Vitamine D kan je immuunsysteem versterken
Volgens de BMJ-analyse uit 2017 was de toediening van vitamine D veilig en effectief in het voorkomen van acute luchtweginfecties. Patiënten met een ernstig vitamine D-tekort en degenen die geen bolusdoseringen kregen, profiteerden het meest. Bovendien toonden de 25 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken waarin vitamine D-supplementen werden vergeleken met placebo's aan dat dagelijkse of wekelijkse vitamine D-suppletie de incidentie van acute luchtweginfecties verminderde, vooral bij mensen met een tekort.
Vitamine D kan diabetes type 1 en type 2 voorkomen
Vitamine D kan nuttig zijn bij het voorkomen van diabetes type 1 en type 2, ondersteund door gepubliceerd onderzoek in het tijdschrift Diabetes Care in 2006. Ze ontdekten dat hoewel vitamine D alleen het risico op een te hoge bloedsuikerspiegel niet wezenlijk kon verminderen, een gecombineerde dagelijkse consumptie van >1.200 mg calcium en >800 IE vitamine D het risico op diabetes type 2 effectief zou kunnen verminderen.