Het opwaarderen van je simkaart met lebara?

Partnerposting
door Dirk Jan van Baarmaandag, 29 november 2021 om 10:00
pexels photo 3756879
Lebara is een bekende naam in de wereld van sim cards. Dankzij zijn internationale reputatie, flexibele contracten en lange geschiedenis in de branche, is het waarschijnlijk net als Vodafone prepaid opgedoken in je zoektocht naar een nieuwe simkaart. Maar wat is Lebara eigenlijk, zijn de aanbiedingen goed en is het de juiste optie voor jou? Lebara heeft een paar kenmerken waardoor het opvalt, maar het meest uniek zijn de internationale minuten. In al zijn abonnementen biedt Lebara namelijk gratis belletjes naar andere landen aan, een functie die je niet vaak tegenkomt bij SIM only deals. Daarnaast biedt het lage kosten en ook nog eens 1-maands doorlopende contracten. In dit artikel kun je meer lezen over Lebara.
Wat is Lebara? 
Lebara is een netwerk dat al een tijdje bestaat, het begon namelijk al in 2001 en werd opgericht door Ratheesan Yoganathan, Baskaran Kandiah en Rasiah Ranjith Leon. Hiermee is het een stuk ouder dan bijvoorbeeld de Lycamobile bundel, wat opgericht werd in 2006 door Subaskaran Allirajah. Het is mogelijk het best bekend als een internationaal vriendelijke provider, die internationale minuten aanbiedt en zich richt op communicatie tussen landen. Het merk is de oprichting sindsdien enorm uitgebreid en biedt nu een breed scala aan abonnementen met flexibele contracten en een groot aantal datapunten, zelfs met onbeperkte data SIM only deals. Dit doet het dus ook in Nederland, al kun je ook nog altijd gebruik maken van Lebara opwaarderen.
Welke voordelen biedt Lebara?
Lebara is een van de vele netwerken in ons land die doorlopende contracten van 1 maand aanbieden. Dit betekent dat je je contract op elk moment kunt beëindigen zonder een last van maanden te moeten betalen, en kunt overstappen als je een betere deal vindt. Bovendien maakt Lebara op het moment geen gebruik van prijsstijgingen, dus als je eenmaal een contract hebt, is dat de prijs die je betaalt ervoor. Het belangrijkste voordeel van het bedrijf zijn echter de internationale minuten. Deze variëren van 100 tot onbeperkt, afhankelijk van het abonnement en stellen je in staat om te bellen naar 41 landen.
Hoe breed is de dekking van Lebara?
Lebara is een relatief vreemde provider, het heeft namelijk het echt een eigen netwerk en in plaats daarvan leent van een ander. Momenteel gebruikt Lebara het KPN netwerk in ons land voor al haar abonnementen. Je moet het dan ook zien als een goedkope provider op het KPN netwerk. Dat betekent dat het een Nederlandse dekking heeft van ongeveer 96 procent, wat vrij hoog is. De kans is dus groot dat je in je woonplaats zonder moeite gebruik kunt maken van Lebara.
Is Lebara goed?
In een notendop, ja. Lebara is een goed netwerk. Het bestaat al jaren en heeft zich goed gevestigd. Het heeft een absoluut uitzonderlijke score op TrustPilot en komt momenteel uit op 4,5 uit 5. Het heeft dus veel tevreden klanten en hierdoor mag je er van uit gaan dat Lebara zeker een goede provider is. Check natuurlijk wel alle deals voordat je een contract afsluit!