Starbucks gaat zich met de Amerikaanse begrotingskwestie bemoeien

Starbucks gaat de komende dagen in Washington pogen Democraten en Republikeinen tot soepelheid te bewegen, zodat ze een akkoord sluiten. De gedachte er achter: als iets beide partijen bijeen kan brengen, dan is het koffie. Vanaf vandaag zal op iedere beker koffie die bij een Starbucks in Washington wordt geserveerd de tekst staan “Come Together” . Niet er onpersoonlijk opgedrukt in de fabriek, maar door iedere barrista op de beker geschreven. "Wij willen geen toeschouwers zijn, maar we willen onze mogelijkheid gebruiken om een optimistsiche en respectvolle boodschap te sturen naar de congresleden. We hebben een verantwoordelijkheid,' zegt Starbucks CEO Howard Schultz niet zonder gewichtigdoenerij.  "Het is een klein gebaar, maar dat is waar Starbucks goed in is." Later deze week gaat Strabucks ook nog paginagrote advertenties plaatsen met dezelfde boodschap. Je mag van het bedrijf 'weigerbarrista' zijn: als je gewetensbezwaren hebt, hoeft je het niet te doen

Bron(nen):   Politico      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. PaulusJ

  En weer een gratis reclame voor een Amerikaanse fastdrink keten bij WIK.
  Elke keer weer stinkt iedereen in de marketing handigheidjes van de doodgewone, keiharde Amerikaanse onsympathieke, dure ketens, die wereldwijd belasting ontduiken en overal de lokale aanbieders laten sterven.
  Naïef en ergerlijk.

 2. jantje uitnederland

  Hypocriete bende dat Starbucks, zelf belasting ontduiken (juridisch legaal, maar het blijft gewoon ontduiken natuurlijk) waar het maar kan, maar wel helpen met de begroting. Dat kunnen ze dus het beste doen door hun belasting gewoon betalen.

 3. Conformer

  Fuck off Starbucks. Kapitalistische rovers zijn het.

Reacties niet toegestaan