Asscher dreigt met nieuwe extra bezuinigingen

Vicepremier Asscher wil dat het kabinet vasthoudt aan de afspraak om het begrotingstekort niet boven de drie procent te laten uitkomen. Dat zegt hij maandag in een interview met De Telegraaf. Nieuwe bezuinigingen en lastenverzwaringen komen daardoor dichterbij. "Ik vind het op orde brengen van de overheidsfinanciën niet een kwestie van: nu even niet", zegt de oud-wethouder van Amsterdam. Asscher voelt niets voor het laten vieren van de teugels en pleit voor strikte begrotingsdiscipline.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bert Hilhorst

  Schat hemeltje rijk is die Asscher, de grootste kwal, die Amsterdam heeft voor gebracht.

 2. Prikker

  Hoeveel miljard leverde die 4gp veiling ook alweer extra op ?
  Maar goed echte bezuinigingen zijn welkom, pure lastenverzwaringen niet.

 3. switsokken

  Ten koste van alles de begroting niet boven de 3 procent laten komen. Al zullen we de enige in Europa zijn. Oh ja,Duitsland doet ook mee. De rest (Frankrijk incluis) haalt het niet of houdt zich niet aan de afspraken. Europa is een mislukt experiment maar we blijven er maar geld in pompen.

 4. willemZ

  Typisch toch dat de PvdA weer hetzelfde doet als destijds bij Paars 1 & 2. Toen ging het om de privatiseringen van staatsbedrijven: Nederland liep als het braafste jongetje van de klas ver voorop. De vraag of dat zinnig en nuttig was werd niet gesteld. Desnoods deden we er nog een schepje bovenop.
  Nu weer hetzelfde met het begrotingstekort; in plaats van de poot stijf te houden en een eigen koers te varen is Nederland één en al braafheid en lopen we slaafs aan de hand van de PvdA achter de roeptoeters van Brussel aan. Dat we daarmee de Nederlandse economie kapot bezuinigen maakt blijkbaar niet uit.
  Treurige zaak. Ook voor al die PvdA-stemmers die dachten dat hun stem enig verschil zou maken. Niet dus!

Reacties niet toegestaan