Zelfs Drudge laat Trump nu in de steek

Sinds Matt Drudge als eerste het nieuws bracht dat Bill Clinton het had aangelegd met een stagiaire in de Oval Office is het Drudge Report een krachtige steun voor alle rechtse krachten in de VS. Miljoenen kijken dagelijks op Drudge´s pagina wat ze moeten vinden van de wereld.

De site geeft links naar pagina´s waarvan Drudge vindt dat je ze moet lezen als je een conservatieve Amerikaan bent. De site heeft de eerste twee jaar Trump door dik en door dun gesteund.

Maar dat is radicaal veranderd. De site brengt veel nieuws over impeachment en link vooral naar stukken waarin Trump er slecht vanaf komt. Op dit moment (donderdagmiddag) naar een opinie-onderzoek van nota bene Fox, waaruit blijkt dat de meerderheid van de Amerikanen van Trump af willen.

Niet onbelangrijke, deze ommezwaai. Republikeinse politici willen bijna allemaal van Trump af, maar ze durven niet, vanwege de achterban. Dat Drudge is gedraaid, valt samen met een halve draai van Fix, waar ook steeds meer kritiek op Trump te beluisteren valt. Het kan republkeinse politici moed geven om hun kwelgeest te verdrijven