VVD krabbelt overeind, PvdA en PVV gelijk

Als er nu verkiezingen zouden zijn voor de Tweede Kamer, scoren de PvdA en de PVV het beste. Dat blijkt uit de peiling van Maurice de Hond zondag. Beide partijen zouden uitkomen op 25 zetels. De PvdA stond bij de vorige peiling, 2 weken geleden, nog op 26 zetels. Kort achter de twee grootste partijen komt de VVD, dat iets terrein terug wint. Van de 41 behaalde zetels tijdens de vorige verkiezingen in september, waren er in de laatste peiling nog 21 over. Nu komt de partij van premier Mark Rutte volgens De Hond uit op 23 zetels.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Peter Smokers

  Tuurlijk. Wie het hardst kan liegen wint alles

 2. malky

  PVV grootste partij, en de paarse terreur moet nog beginnen.
  Ik mag voor de VVD hopen dat Mark (de lachende leugenaar) Rutte zich niet meer verkiesbaar stelt.

  • RhodBerth

   Leugenaar? Omdat hij compromissen moest sluiten in Nederland-coalitieland?

   (in antwoord op malky)
 3. gast

  Volgens M de Hond staat de VVD vandaag op 23 en PvdA op 25.Wie het laatst liegt,liegt het beste!Totaal verschil van -31 zetels met de laatste verkiezingen.Als het goed is weten de meeste mensen dat ze door de pers gemanipuleerd worden.Eerlijkheid duurt het langst.

 4. meneerjansen

  zo 06 januari 2013

  Peilingen buiten verkiezingstijd zijn als wijncursussen tijdens een zwangerschap.

  Johan Fretz

 5. Jamie de Jong

  De VVD en de PvdA zullen komend jaar nog veel meer moeilijke beslissingen nemen en moeten verdedigen… Mijn verwachting: de PVV wordt in de peilingen veruit het grootst. Niets aan te doen.

 6. massimoq

  Ach de PVV, das war einmal. Minister Wilders zal heus wel zijn 25-jarig jubileum halen, maar macht zal-ie nooit meer krijgen: X van ‘ongeschikt’, een politieke mislukkeling bij wie alleen andere losers zich nog thuisvoelen.

Reacties niet toegestaan