‘Diep van binnen is Donald Trump een leeg en verdrietig mens’

Dr. John Gartner psycholoog, psychoanalyticus en voormalig professor aan de Johns Hopkins University Medical School houdt zijn hart vast. 

"Trump is een kwaadaardige narcist. Wanneer kwaadaardige narcisten macht krijgen, gaan hun grootsheidwaan, narcisme, paranoia, samenzweringstheorieën, sociopathie, crimineel gedrag en sadisme allemaal in overdrive. 

Die eigenschappen worden ook sterken wanneer een narcist wordt uitgedaagd of aangevallen, zoals Trump nu. Narcisten als Donald Trump demoniseren als ze macht krijgen en proberen iedereen die zijn ring niet kust te beledigen en te verpulveren. Trump heeft systematisch elke inperking van zijn macht geëlimineerd. Er is letterlijk niemand, niet één persoon, die op dit moment 'nee' tegen hem kan zeggen en hem de baas is

Maar er is nog een element aan het gedrag van Trump waar we goed op moeten letten. Ik geloof dat Donald Trump in een hypomane fase is terecht gekomen.

Een hypomane episode is niet hetzelfde als een manische episode. Wanneer iemand manisch is, denk hij dat hij Jezus Christus is, wat betekent dat hij psychotisch is en doorgaans in het psychiatrische ziekenhuis belandt. Maar wanneer iemand hypomaan is, wordt hij geagiteerder, energieker, impulsiever. Ze handelen wordt (nog) agressiever.Een hypomane persoon luistert naar niemand. 

Dit betekent dat een hypomane persoon snel, impulsief kan handelen, onvoorspelbaar en met mogelijk catastrofale gevolgen. Dit is wat we nu zien bij Donald Trump. Wanneer dit echt een nog grotere crisis wordt kan Trump kiezen voor escalatie in het buitenland. Hij zou een oorlog kunnen beginnen.

Let op de leugens van Trump. Natuurlijk beweert hij dat hij IS heeft vernietigd. Hij heeft ook gezegd 'Ik ben de uitverkorene'. Het is echt allemaal kwaadaardig narcisme.

Omdat Donald Trump zo'n verstokte leugenaar en oplichter is, weten we niet of Trump alleen maar probeert iedereen te bedriegen of dat hij echt gelooft in zijn gekke complottheorieën. Misschien gelooft hij echt dat hij in een stadion wordt toegejuicht, terwijl men roept dat hij moet worden opgesloten.

Donald Trump kent geen schuldgevoel, hij kan geen schaamte of spijt voelen. Donald Trump voelt geen last van liegen. Donald Trump kan niets negatiefs over zichzelf hebben. Daarom is hij altijd het onschuldige slachtoffer.

Donald Trump is niet in staat is om relaties als iets anders dan transactionele te beschouwen. Ik geloof niet dat Trump iemand in de wereld heeft die werkelijk genegenheid voor hem voelt of hem leuk vindt en waar hij op zijn beurt om geeft. Hij geeft om mensen zolang ze nut voor hem hebben. Op het moment dat die persoon niet langer nuttig is, houdt hij of zij op te bestaan ​​voor Donald Trump.

Als je kijkt naar kwaadaardige narcistische leiders zoals Hitler, Stalin, Mao, Saddam Hoessein en anderen, dan handelen die allemaal op die manier. Iedereen die de Grote Leider niet boven alle andere dingen plaatst - in dit geval boven de Amerikaanse democratie - wordt gezuiverd. En zo krijg je een totalitaire staat.

Trump ervaart plezier aan sadisme. Een van de vier componenten van narcisme is sadisme, het krijgen van plezier - misschien zelfs seksueel plezier - van het vernederen, vernederen en schade toebrengen aan je vijanden."

Bron(nen):   Salon  Rastory