De opkomst van Carrie Symonds, alias mevrouw Johnson

Boris Johnson (55) wordt altijd omgeven door vrouwen, met wie hij soms getrouwd is, maar meestal niet. Maar er is er maar één met wie hij Downing Street binnenging na zijn overwinning en dat is Carrie Symonds, 31, zijn huidige vlam.

Carrie is linksig: beroepshalve ijvert zij voor schonere oceanen en daarnaast is ze ook een luidruchtig voorvechter van dierenrechten. Dat laatste ligt in de partij van Johnson niet goed. Daar is actieve heimwee naar de vossenjacht.

En onmiddellijk is de jacht door de yellow press geopend. Zo kunnen we u melden waar haar kleding, die ze droeg bij binnenkomst van Downing street is aangeschaft en wat die kostte.(*)

Een paar maanden geleden maakten Boris en Carrie in hun luxe flat in London zoveel lawaai - slaande ruzie dachten de buren - dat de politie op de herrie afkwam.

*Ze droeg een Anthropologie rok van £ 98 en een jasje van M&S van £ 69 M&S

Maar het schijnt dat Boris in de ban is van Carrie. Carrie Symonds, zo weten intimi, brengt het beste in Boris naar boven. Ze houdt hem onder de duim. Ze heeft ook hard campagne gevoerd, niet op de voorgrond. Maar door heel eenvoudig voor en met haar man langs de huizen van Boris'district te gaan. Met verkiezingsfolders. Ook als er wind stond en het regende. Tot haar kapsel om zeep was. En met het hondje dat Boris meer op een echt mens moet laten lijken, Dilyn, een jack russel.

Er zijn 2 officiële exen van Johnson. En hij heeft minstens 4 kinderen. Tijdens de campagne weigerde hij te zeggen of hij er nog meer heeft. Van die vraag gaat de Britse pers dus werk maken. En hij weigerde ook te zeggen of hij (55) en Carrie (31) kinderen willen.