Boeren blijven er bij: ‘boeren worden behandeld als joden door de nazi’s’

Het bestuur van boerenprotestgroep Farmers Defence Force vindt het vervelend als mensen - oorlogsslachtoffers bijvoorbeeld - verdriet hebben van hun uitspraken en de vergelijking van de behandeling van boeren met de situatie van Joden in de Tweede Wereldoorlog.

Maar ze vinden de vergelijking nog steeds treffend. "Gisteren zijn door de voorzitter van FDF vergelijkingen gemaakt tussen de Tweede Wereldoorlog en bedreigingen waar Nederlandse boeren momenteel mee te maken hebben", staat er in een verklaring.

"Het is nooit onze bedoeling geweest om mensen daarmee te kwetsen en wij betreuren dit. Wij zijn echter van mening dat een aantal vergelijkingen van toepassing zijn en zorgelijke overeenkomsten vertonen."

De voorzitter van de actiegroep Van den Oever omschreef de boeren als een kleine minderheid en vervolgde: "75 jaar geleden hebben we ook gezien waar het decimeren van een kleine bevolkingsgroep toe leidt. Heden ten dage een schandvlek in de geschiedenis. Ik wil jullie deze spiegel voorhouden zodat jullie niet zeggen naderhand 'Wir haben es nicht gewusst'."

In Facebook- en Telegram-groepen met boeren en sympathisanten van Farmers Defence Force krijgt Van den Oever veel bijval. Hij zegt op Facebook dat hij "behoorlijk wat shit" over zich heen krijgt. "Maar jullie reacties zijn zeer ontroerend. Ik zal alles geven voor jullie."

Interessant is dat Van den Oever heeft aangekondigd dat de acties vrijdag a.s. heel groot zullen zijn omdat Duitse boeren met hun materieel de grens zullen oversteken en komen helpen