Er komt een EU spion-controleur naar Den Haag

De Europese Unie heeft een controleur benoemd die wordt gestationeerd in Den Haag. Dat meldt Martin Visser van het Financieele Dagblad. "Hij is de ogen en oren van de commissie" aldus een Brusselse bron in de krant. Je hoeft geen EU-hater te zijn om een wat ongemakkelijk gevoel te krijgen van het idee dat er een spion uit Brussel de hele dag niets anders gaat doen dan opletten of Nederland wel voldoende zijn best doet. Je kunt de schriftelijke vragen van Geert Wilders dan ook al van verre zien aankomen. De spion is een Franstalige Belg, econoom, en tot nu toe belast met het bestuderen van Luxemburg. Ook de andere EU-landen krijgen een vaste Europese man. Deze Brusselse ambtenaren houden op dagelijkse basis in de gaten of en hoe de landen de aanbevelingen uit Brussel uitvoeren. De stationering van deze ambtenaren is een van de manieren waarop de Europese commissie probeert meer greep te krijgen op begrotingen en economisch beleid van de onafhankelijke landen. Volgens het FD gaat onze Belg ook contact onderhouden met belangenorganisaties en individuele politici. De klassieke spion dus.

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  En wij vinden dit natuurlijk allemaal absoluut normaal.

  Alsof onze eigen regering ons nog niet genoeg verlinkt.
  Nu wordt degene die ons verlinkt ook nog eens verlinkt.
  De democratie is allang begraven en dit maakt dat nog maar nóg eens meer duidelijk. De dienaren van Brussel worden gecontroleerd om te zien of ze het gepeupel voldoende uitknijpen en dansen naar de pijpen van de dictators.

  Zijn er meer die hier een vieze smaak van in de mond krijgen?

 2. Rolf Brilstra

  Het is toch niet te geloven dat onze regering dit allemaal als een mak schaap toestaat. We hebben ambtenaren genoeg en zitten niet te wachten op een stelletje opvreters uit Brussel

 3. j g

  Sturen ze van den Haag ook een controleur naar Brussel?

 4. Mark

  Wat een smerige tendentieuze titel! Helemaal geen objectiviteit. Om meer haatgevoelens tegen de EU aan te wakkeren. Het is voor ons eigen bestwil dat de EU ambtenaren de Brusselse aanbeveling uitvoeren om een sterk en sociaal Europa te worden. de EU is niet tegen ons maar vóór ons.

 5. Erwin Kwakkel

  1. Weegt het voordeel van een toezichthouder in de zuidelijke EU staten niet op tegen het nadeel van een toezichtouder in Nederland?

  2. Was het niet Wilders die meer toezicht wilde op de begrotingen van de zuidelijke EU staten zodat en geen Griekenland scenario zou ontstaan?

  • IwanovKapotjeplov

   Precies. Bij de zuidelijke EU staten moest meer controle komen, want het was een grote corrupte bende. Dat was de teneur, ook hier in Nederland.

   Vervolgens komt er in de EU meer controle. He, wacht even, dan komt er dus ook controle in Nederland? Ja, dat was weer niet de bedoeling.

   Kom op zeg. Het is overal of nergens extra controle. Aangezien er in Griekenland extra controle komt, gaat dit net zo goed in Nederland gebeuren.

   (in antwoord op Erwin Kwakkel)

Reacties niet toegestaan