Keerde de aap die Iran de ruimte instuurde wel levend terug?

Iran kondigde maandag met veel tamtam aan dat het een aap de ruimte in had gestuurd en dat het dier ook weer veilig was geland. Maar daarover zijn nu twijfels gerezen. Britse kranten als de Times, de Telegraph en The Independent schrijven dat er op zijn minst een sterke aanwijzing is dat Iran liegt. De aap die na de veronderstelde terugkeer van de Kavoshgar-raket aan de pers werd getoond ziet er anders uit dan de aap die vooraf werd getoond. Die heeft een lichte vacht en een rood vlekje boven zijn oog, de teruggekeerde aap heeft een donkere vacht en geen vlekje. Het zou kunnen dat de gelanceerde aap de vlucht niet heeft overleefd en dat Iran dat niet wil toegeven, of dat de lancering nooit heeft plaatsgevonden.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Gold Forever

  Als die vlucht nooit heeft plaatsgevonden dan zouden ze op zn minst een foto met dezelfde aap kunnen maken, dus t lijkt mij dat men zichzelf een beetje tegenspreekt in dit artikel

  • Ron Kersten

   Als je goed leest begrijp je dat men niet in twijfel trekt dat de vlucht heeft plaatsgevonden, da’s een onjuiste conclusie die jij trekt (?).

   Men vraagt zich (terecht) af of de aap de vlucht wel heeft overleefd.
   Men zegt NIET dat de vlucht niet heeft plaatsgevonden. Men TWIJFELT of de aap deze vlucht heeft overleefd.

   (in antwoord op Gold Forever)
 2. Genuine_Defector

  Barbaars volk.

 3. jan bosscher

  Met een beetje slimheid maak je ervoor toch een filmpje van de aankomst van aap en schiet hem dan weg, klaar. waarschijnlijk hebben ze zichzelf weer lekker zitten te overschatten, als god het wil lukt het toch wel, ja ja god is niet al-tijd gek.
  Als hij nooit weggeweest was, was het natuurlijk geen probleem geweest.

 4. Prikker

  Wie dit ook bedacht heeft moet vast groen van jaloezie zijn dat de Iraniërs zo’n succesvolle missie hebben uitgevoerd.

  • RhodBerth

   Want de argumenten kloppen niet? Of gewoon omdat je onderbuik dat zegt?

   (in antwoord op Prikker)
 5. John

  NASA heeft ongetwijfeld haarscherp kunnen vaststellen dat er – ja of nee – een ruimtelancering heeft plaatsgevonden. En die aap? Is dat belangrijk? Voor die aap zelf wel natuurlijk, arm doodsbang dier.

 6. Loobs

  Waarom herhalen wat al 50 jaar geleden met succes is gedaan? En waarom een aap uitkiezen voor dit doel, als je willekeurig welke ter steniging of ophanging veroordeelde pechvogel de ruimte in zou kunnen sturen?

Reacties niet toegestaan