CDA zet zich schrap tegen kabinetsplannen woningmarkt

Oppositiepartij CDA blokkeert alle nieuwe plannen van het kabinet voor de woningmarkt. Het CDA wil onder meer dat het verplicht aflossen van hypotheken minder streng wordt. Dat zei CDA'er Raymond Knops tegen de NOS. Rutte II wil de woningmarkt op de schop nemen. De PvdA en de VVD willen het scheefwonen tegengaan door de huren te verhogen voor hogere inkomens en beperking van de hypotheekrenteaftrek. Het  kabinet heeft daarvoor wel de steun van het CDA in de Eerste Kamer nodig. Maar die partij steunt de maatregelen dus niet. Het zit het CDA bovendien niet lekker dat door de heffing van 2 miljard voor de corporaties er niet geïnvesteerd kan worden in de bouw. Minister Stef Blok (VVD) moet volgens de NOS achter de schermen het CDA op fronten tegemoet komen. Maar zoals het er nu naar uit ziet stranden de plannen van Blok in de Eerste Kamer en heeft het kabinet een gat van € 2 miljard.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Als het CDA die krankzinnige huurverhoging tegenhoudt voor de z.g. scheefwoners krijgen ze voortaan mijn stem!

 2. jan bosscher

  wie zijn dat ook al weer, cda?

 3. Jannie Ooms

  Ik zie nu pas dat die huurverhoging voor scheefwoners een ordinaire belastingverhoging is om de corporaties te compenseren voor de gedwongen afdracht van geld aan de staatskas.

  ‘De huurverhoging hangt samen met de verhuurdersheffing die woningcorporaties
  moeten gaan opbrengen. Hoewel de huurverhoging bedoeld is om het scheefwonen
  tegen te gaan, is ze ook nodig om de verhuurders die heffing van 2 miljard van
  te laten betalen’.
  Vestzak-broekzak politiek dus. In plaats van de huurders -die altijd al hebben meebetaald aan de hypotheekaftrek van hun meer bemiddelde medeburgers- extra te laten betalen in de vorm van belasting, laten ze hen meer huur te betalen. Huur die via de heffing naar de staatskas vloeit.

  Nogmaals: ik hoop dat het CDA dit onzalige plan blokkeert. Dan hebben ze voortaan mijn stem.

 4. ZZP-er

  CDA krijgt ook mijn stem.

 5. Brakke Obama

  Klasse actie. Monach van de PvdA wil de oppositie niet eens de gelegenheid geven om fatsoenlijk amendementen te formuleren en in te dienen. Machtspolitiek van de zijde van het kabiet dus. Dan maar de hele wet opblazen in de eerste kamer. Afstraffen die arrogante PvdA kliek.

Reacties niet toegestaan