PVV staat slecht op het CV

Van de 12 PVV-kamerleden die vorig jaar zijn vertrokken heeft nog niemand een baan. Dat meldt het AD. De oud-kamerleden hebben niet alleen last van de crisis, ook het feit dat ze PVV op een CV hebben staan werkt niet mee. De oud-parlementariërs denken dat ze het lastiger hebben met het vinden van een baan omdat hun partij een slecht imago heeft. Oud-PVV'er Hero Brinkman: 'Het is een feit dat je als oud-PVV-Kamerlid moeilijker aan een baan komt'. 'Het is jammer dat je niet op je kwaliteiten wordt beoordeeld', vindt oud-Kamerlid Willie Dille.
De meeste oud-PVV-Kamerleden noemen het 'verschrikkelijk' dat ze van wachtgeld moeten leven.
 

Bron(nen):   AD      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  De dames en heren van de partij die het gesundes Volksempfinden vertegenwoordigt, moeten niet verbaasd zijn dat, na hun vertrek uit de Kamer, datzelfde Volksempfinden vaststelt dat ze slechts trouwe volgelingen waren van Wilders, die hen op het pluche hielp. Dat ze in de Kamer, behalve als stemvee, geen enkele meerwaarde hadden.
  Ze zoeken nu natuurlijk een net zo goed betalend baantje in het bedrijfsleven. Ik vrees voor hen dat dat niet gaat lukken. Ze zullen voor het invullen van een vacature van niveau bepaald niet de droomkandidaat zijn waar een bedrijf reikhalzend naar uitziet.

 2. besserwessie

  Berufsverbot in de praktijk.
  En ze kunnen niet meedraaien in het baantjes circuit zoals de PvdA-CDA-VVD-GL-SP ex kamerleden.

 3. Prikker

  Uberhaupt is parlementarier of kamerlid een niet verzilverbare kwaliteit in het bedrijfsleven.
  Daarom is ‘t ook zo vreemd dat hun salarissen daar wel op gebaseerd zijn.

 4. John

  Stel dat de PVV nou ipv een gedoogpartij een echte regeringspartij geworden was. Dan waren er ook PVV ministers geweest, Die dus (binnen een “zekere bandbreedte”) 193,000 euro als jaarsalaris verdienden. Volgens de redenering “het is een hoogst verantwoordelijke baan waarvoor maar weinig betaald wordt” zou dit ook opgaan voor Wilders en zijn eventuele ministers, niet waar? Dat worden dan lange wachtgeldtijden als ze ook de gedachte koesteren dat ze in het bedrijfsleven minstens goed voor het drievoudige zijn. 🙂

 5. Cornelis Berend

  1. Ik geloof niet dat PVV-ers het ‘verschrikkelijk’ vinden om van wachtgeld te leven. Zeker voor brievenbusplassende randdebielen met schulden is het een uitkomst.

  2. De heren/dames worden wel degelijk op hun kwaliteiten beoordeeld. Als “er voor uitkomen wat je overtuigingen zijn” geen kwaliteit is, hoe verwerpelijk ook, dan weet ik het niet meer.

 6. Burgermans

  Wilders heeft om het zacht te zeggen geen gelukkige hand gehad in het kiezen van volksvertegenwoordigers.

Reacties niet toegestaan