Turkse PvdA corruptie in Rotterdamse volkswijk

In de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord hebben politici van Turkse komaf PvdA-bestuurders geïntimideerd en onder druk gezet om de achterban te begunstigen. En ook de PvdA zelf profiteert daarvan. Dat verklaren deelraadsleden en oud-bestuurders van Feijenoord vandaag in NRC Handelsblad. De druk uit de Turkse gemeenschap is 'groot en onaangenaam' en er valt 'niet aan te ontkomen', stellen politici die in de deelgemeente actief zijn en waren. Zo krijgt een reïntegratiebureau, met PvdA-deelraadslid Ertegul Gültekin op de loonlijst, jaarlijks een half miljoen subsidie terwijl het bedrijf volgens een interne evaluatie slecht presteert en jobhunters in dienst heeft die 'niet of nauwelijks Nederlands spreken'. Er zijn meer voorbeelden, volgens NRC. De Turken regeren en iedereen moet doen wat die zeggen.

Bron(nen):   NRC      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Het is onaanvaardbaar dat een bepaalde bevolkingsgroep de macht overneemt in een stadsdeel. Maar los daarvan, dit riekt naar georganiseerde misdaad, met Ertegul Gültekin als een van de opperhoofden. Ik denk dat een diepgaand justitieel onderzoek hier op zijn plaats zou zijn.

 2. Jannie Ooms

  Is het niet hoog tijd dat het fenomeen ‘stadsdeel’, of ‘deelgemeente’, wordt afgeschaft?

  Het werkt in Amsterdam ook niet. De bedoeling was de politiek dichter bij de burger te brengen, maar door dit soort capriolen voelt de burger zich verder verwijderd van zijn bestuurders dan ooit.

  Een stad hoort centraal te worden bestuurd, zonder corrupte onderknuppels die het via hun achterban in hun eigen stadsdeel voor het zeggen hebben.

  • Desperanto

   Helemaal mee eens. Gelukkig neemt de politiek af en toe een goed besluit.
   In de 1e Kamer is onlangs een wetsvoorstel aangenomen waardoor na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 de deelgemeentes worden afgeschaft.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
  • John

   hoeft niet aan fenomeen stadsdeel te liggen.
   alleen als er per stadsdeel grote concentratie van dezelfde afkomst woont,
   gettovorming. helemaal niets nieuws onder de zon. bestuurders leren nooit.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 3. Dead Silence

  Er is geld zat in Nederland. Geld genoeg. Alleen wordt het vercudth door enkele verrotte geimporteerden die zich als een kwaadaardige tumor door onze democratie wurmen. De grote steden zijn economische zwarte gaten die alles opslurpen en er komt niks uit. Saneren die hap.

 4. Diederdick

  Met de migranten komt ook hun cultuur van ritselen en hosselen mee.
  Zie bovenstaand, zie Amsterdam -Zuidoost.
  En toevallig nestelen ze zich allemaal bij of tegen de PvdA

  • wezijnniethetzelfde

   De “witte melk” partij VVD, is de partij waar veel fraudeurs en ritselaars, lid van zijn, zie media, daarna worden ze vrijgesproken ( veel ) vanwege gebrek aan bewijs. als nieuwtje kan ik U vertellen dat het in de kleine Gemeenten, ook voorkomt waar veel VVD stemmers aanwezig zijn. Trouwens daar wordt geritseld!!!! Zo’n deelraad is vanaf het begin een ramp geweest, met deze deelraad als publiek- diepte -punt. Rechts-onderzoek voor al die bureau’s, waar je op 10 km ruikt, dat er wordt gesjoemeld, subsidie stopzetten, bewoners beschermen, etc. Gewoon toch, one- liners gebruiken.

   (in antwoord op Diederdick)
 5. Diederdick

  Maar we mogen het geen allochtonen meer noemen, dat dan weer wel

Reacties niet toegestaan