‘Chinese militaire eenheid zit achter hack-aanvallen’

Een geheimzinnig onderdeel van het Chinese leger is waarschijnlijk een van 's werelds productiefste cyberspionagegroepen. Dat heeft het Amerikaanse computerbeveiligingsbedrijf Mandiant ontdekt. Volgens Mandiant heeft Unit 61398, zoals het onderdeel wordt genoemd, systematisch honderden terabytes aan gegevens gestolen van minstens 141 organisaties over de hele wereld. Alarmerend, schrijft The New York Times, is dat de eenheid ook invallen heeft gedaan in de computernetwerken van oliepijpleidingen, elektriciteitsnetten, waterzuiveringsinstallaties en andere essentiële infrastructuur in de VS Het computerbeveiligingsbedrijf zegt ook te weten waar de aanvallen vandaan komen: vanuit een onopvallend gebouw in Shanghai, vlakbij een kantoor van het Volksbevrijdingsleger. De Times meldt dat Mandiant, dat een lijvig en gedetailleerd rapport heeft samengesteld, honderden datalekken heeft onderzocht sinds 2004. Het merendeel van die lekken zijn toe te schrijven aan de zogeheten Advanced Persistent Threat (APT).  De meest productieve is APT1, die zich als sinds 2006 met cyberspionage bezighoudt. Ze beschikken volgens Mandiant over een enorme hoeveelheid gestolen informatie en het wordt waarschijnlijk door de Chinese overheid gesteund. APT1 bestaat volgens Mandiant uit honderden, misschien duizenden Engelssprekende Chinezen met uitstekende  computerbeveiligings- en netwerkvaardigheden. China ontkent stelselmatig dat de regering achter het hacken van buitenlandse bedrijven en overheden zit. Het is volgens de Chinese wet zelfs verboden.

Bron(nen):   The New York Times      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Peter Smokers

  Waar zitten die Chinezen nou niet achter ? Ze hacken ook al de westerse ekonomie

 2. John

  alweer en nieuwe wereldheerschappij in de maak.
  gaat die ook weer met A t/m Z bommen beslecht worden?

 3. allibaba

  we moeten iets doen tegen de opmars van china!
  om onze eigen westerse wereld te beschermen.

 4. Molly Veenstra

  Het buskruit is uitgevonden door de Chinezen. Chinezen houden niet van geweld, en hebben van het buskruit vuurwerk gemaakt. In Europa werd bedacht dat met buskruit kanonnen en geweren konden worden afgeschoten. China wil nu graag de wereld veroveren, maar houd nog steeds niet van geweld. China hackt computers. Nou moeten ze ophouden natuurlijk! Of we schieten *terug*.

 5. CNhenk

  Peter. Omdat men in het westen lui is geworden, volgegeten en niet meer weet wat met geld en tijd te doen is. En men nog steeds niet tevreden is. De chinezen zoeken een gelijke levensstijl als het westen. Neem je het hun kwadelijk dat ze overal achter zitten? Ze hebben altijd meer geld & geduld en het gaat ze lukken. Dit houd niemand meer tegen.

 6. Bert Schimmel

  Dat zullen de Amerikanen, Engelsen, Israëliërs etc. natuurlijk nooit doen 😉

 7. Heldoppantoffels

  Feit is dat men ook al enige tijd geleden ontdekte dat de chips uit china en gebruikte in kerncentrales, een ‘backdoor’ hebben. Met die ‘backdoor’ is de chip van afstand opnieuw te programmeren en was er zelfs een meltdown te creeëren.

  Als het ooit tot een oorlog komt dan is het einde oefening voor de mensheid, gelukkig weten beide partijen dit.

Reacties niet toegestaan