PVV-motie tegen Rutte leidt tot chaos

Rutte heeft volgens de PVV 'slappe knieën en geen ruggengraat'. De partij van Wilders betreurt het 'hopeloos falen van deze premier en nodigt hem uit het Torentje te verlaten en eerste assistent van de heer Van Rompuy te worden'. Dat had de partij vastgelegd in een motie. De rest van de Kamer zag het als een motie van wantrouwen en daarover moet meteen worden gestemd. Alleen: het was dinsdagavond half elf en er was bijna geen Kamerlid meer aanwezig. Er werden nog pogingen gedaan voldoende Kamerleden naar de vergaderzaal te krijgen, maar dat mislukte. En dus kon over de motie niet worden gestemd, bij gebrek aan een quorum: er moeten minstens 76 Kamerleden aanwezig zijn voor een geldige stemming. De meeste PVV'ers waren overigens ook afwezig. Het was tenslotte geen serieuze actie, maar een pesterijtje.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Wie zich ook maar op het Haagse plusche nestelt, 1 ding hebben ze allemaal gemeen.
  Amper nadat ze zijn neergestreken verliezen ze spontaan hun ruggegraat en vergeten de beloften aan de kiezer.
  What else is new?

  • RhodBerth

   Of misschien is regeren gewoon een stuk ingewikkelder dan de meeste mensen denken, zeker als er zo divers gestemd en gedacht wordt in een land als Nederland.

   (in antwoord op grasspriet)
   • Niegol

    heel goed punt!
    En dat is wat mij betreft een extra reden om dit soort onzin (puur provocatie en pesterij) achterwege te laten, het bevordert de belangen van de bevolking niet.

    Als een partij iets te melden heeft, doe dat dan in plaats van dit soort spielerij met ons politieke systeem (waar we dus allemaal nu extra voor dokken)

    (in antwoord op RhodBerth)
    • RhodBerth

     Wilders begon ooit met een goed punt en een ideaal, maar heeft zich in een paar jaar ontpopt als een totaal onbetrouwbaar sujet dat alleen met het aantal stemmers voor zijn partij bezig is 🙁

     Jammer.

     (in antwoord op Niegol)
   • Loobs

    Precies, dat is iets dat kiezers zich wel eens in de oren mogen knopen. Hier en in Italie. Het is zo eenvoudig om ‘de banken’ en ‘den haag’ of dergelijke anonieme gemeenplaatsen de schuld te geven en willen dat alles bij ‘t oude bleef. Politiek is saai en taai. Dat was het vroeger ook.

    (in antwoord op RhodBerth)
    • RhodBerth

     Ik hoorde ooit van een psycholoog dat mensen die hun leven niet op orde hebben en niet op orde kunnen krijgen op zoek gaan naar complot theorieën over grotere machten die hen tegenwerken, zoals bilderberg conferenties, illuminaties, corrupte politici, etc.

     op die manier komt het falen van hun eigen leven niet bij henzelf te liggen maar kunnen ze zich beroepen op overmacht. “Dat mijn leven zo slecht op orde is, dat komt niet door mij.”

     Terwijl als die mensen geloof zouden krijgen in eigen kunnen, en van het idee afraken dat er complotten tegen hen gesmeed worden, dan zullen ze pas hun leven gaan aanpakken, en wonderbaarlijk snel van alles op de rails kunnen krijgen.

     Negatief denken sloopt als eerste je eigen leven.

     (in antwoord op Loobs)
 2. André Somers

  Van Tongeren vergist zich: de stunt is prima gelukt. De kranten en het interweb staan er weer vol mee, en dus heeft Wilders weer de aandacht die hij wil.

 3. Erwin Kwakkel

  En wat heeft deze Kamervraag ons weer gekost?

 4. zo maar iemand

  Poppenkast. Of gekkenhuis, ik ben er niet helemaal uit.

Reacties niet toegestaan