‘Hitler had gelijk’ en andere uitspraken van jongeren

Uitspattingen van antisemitisme onder Nederlandse jongeren nemen zulke extreme vormen aan dat Joodse organisaties in binnen- en buitenland de noodklok luiden. Directe aanleiding is een NTR-uitzending. Volgens De Telegraaf dringen Joodse organisaties aan op onderzoek.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ron Kersten

  Een schokkende uitspraak van een tiener die duidelijk nog tot de jaren van verstand moet komen of gewoon wil shockeren. Dat vervolgens de Joodse organisaties er weer gelijk bovenop springen en moord en brand schreeuwen werkt alleen maar averechts en eerlijk gezegd ben ik die overgevoelige gasten al tijden spuugzat. Ook over het labelen van goederen uit bezet gebied maken de joden, Israel eigenlijk, weer zo’n ophef en halen de oorlog/nazi’s er weer bij wat echt nergens op slaat: nog dommere uitspraken dan van deze tiener. Dat gedrag van Israel (dus niet de joden persé) schiet bij velen ook in het verkeerde keelgat. Door dit gedrag van joodse organisaties en vooral de decennia lange agressie van Israel met hun constante teruggrijpen op hoe zielig ze zijn is iets waar steeds meer mensen zich mateloos aan ergeren. Voor steeds grotere groepen mensen is dat meer actueel en zodoende wordt Israel gelijkgesteld aan joden in het algemeen die de werkelijke agressor is: eigenlijk doen de Israeli al decennia lang met de Palestijnen wat de nazi’s met de joden deden… hun bezittingen inpikken en ze in getto’s opsluiten en verhongeren. Leg maar eens uit wat het verschil is en waarom de Israeli/Joden dit wel ongestraft mogen doen.
  Iedereen moet zich realiseren dat men altijd wel iemand kan/zal kwetsen en dat moet je gewoon accepteren of negeren maar bewust schofferen en echt haatzaaien is niet wenselijk en moet aangepakt worden, daar moet het hele mediacircus toch wat beter op letten en rekening houden bij uitzending.

 2. knier

  Dit soort “Nederlandse jongeren”zijn alles behalve “Nederlandse jongeren”;derde generatie gastarbeiders die nog steeds met moeite een paar worden Nederlands weten te spreken.dat geeft al goed aan hoe “Nederlands” die groep zich voelt.
  Maar dat is natuurlijk iedereen z’n schuld,behalve de betrokkenen zelf.

 3. Edwin67veen

  Ik heb heel sterk de mening dat je ieder mens moet respecteren. Dus of je nu joods, palestein, homo, zwart of blank bent. Maar dat moet dan ook door alle partijen gebeuren. Natuurlijk is hetgeen door de Nazi’s gedaan is, met geen pen te beschrijven plaatst de mensheid bijna lager als dieren. (dieren doen dit soort dingen niet). Dat neemt echter niet weg dat joden geen voorkeurspositie kunnen innemen. Voor hun gelden dezelfde regels en daar zit hem nu juist het probleem. Wat er in Palesteins gebied gebeurd is niet goed te praten en als er maar iets is, dat een nadeel voor Israel zou kunnen zijn, staan joodse organisaties op hun achterste benen. Waarom mag Israel wel een nucleair arsenaal hebben en anderen niet? Waarom mag Israel de VN-resoluties naast zich neerleggen, zonder sancties te krijgen en anderen niet?
  Deze voorkeurs behandeling maakt ook mij woedend en daardoor wordt antisemitisme juist aangewakkerd.

  • kletsmajoor

   Dat Israel voorzichtiger wordt aangepakt komt door de speciale ontstaansgeschiedenis van Israel als gevolg van de jodenvervolging in Europa. Het schuldbesef in Europa en de VS heeft nu eenmaal invloed. Dat is niet eerlijk als je er heel theoretisch naar kijkt, maar het is wel de praktijk. Tegelijkertijd moet je geen enkele illusie koesteren dat er in het midden-oosten vrede en voorspoed zou heersen als Israel precies volgens de regeltjes zou zijn behandeld en zich eraan gehouden had. De buren van Israel willen geen vrede met Israel maar willen alle joden daar weg hebben. Dat is al millenia zo en dat was om te beginnen de reden dat er voor de tweede wereldoorlog zoveel joden in Europa waren.

   Ik denk dat dit probleem niet opgelost kan worden door derden. Daarvoor zijn uiteindelijk alleen de strijdende partijen verantwoordelijk. Mijn advies: houd afstand en laat je niet meeslepen want dat is precies wat de partijen willen. Ze hopen via een soort globaal armageddon alsnog hun tegenstanders een kopje kleiner te maken, maar dat zou ook ten koste gaan van onze eigen (relatieve) veiligheid.

   (in antwoord op Edwin67veen)
   • John

    “We moeten afstand houden ter wille van onze eigen veiligheid…”
    Wat is dat een burgemeester in oorlogstijd opvatting.
    Dat was nou juist het grote probleem, toen de nazi bezetters hun rassenpolitiek naar de overwonnen landen exporteerden. Uit angst en onverschilligheid werd niet voorkomen dat alle joden van ver buiten Duitsland werden weggesleept. We moeten ons juist niet afzijdig houden, we moeten vasthouden aan de kritiek op de “alle joden de zee in politiek” van de extreme Palestijnen, maar als Israël onze vriend is dan mogen wij als vrienden ook kritiek hebben op hun politiek. Geen tweederangsmensen en onderdrukking.
    Net als de jongeren in het Telegraaf filmpje heel stupide bezig zijn, zijn de kolonisten ook stupide bezig met hun onstuitbare expansie dmv bulldozers en wapens. We mogen niet alleen, maar móeten daar op wijzen. Van de US mag namelijk alles en daarom zijn VN resoluties als oud papier.. Ter wille van de veiligheid van Israël moeten ze ook van hun vrienden horen wat ze verkeerd doen. Geen land kan overleven als een geïsoleerd eiland te midden van een vijandige zee in de veronderstelling dat ze elke zee kunnen weerstaan.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Wat bedoel je met “burgemeester in oorlogstijd”? We zijn toch niet bezet? We hebben nog onze vrijheid van handelen.

     (in antwoord op John)
 4. Oh_Oh_SarCastro

  Is die jongen Palesteins? Dat biedt namelijk wel wat context.

 5. Karel Kritisch

  Hij praat als een massamoordenaar in de dop, roep dat jochie eens tot de orde. Los van politieke situaties in deze wereld kan en mag je zulke uitspraken niet doen over hele bevolkingsgroepen. Een jaartje heropvoeding en een retourtje Auschwitz, Polen..

 6. Ismael

  Het is voor mij wel duidelijk waarom Israel kritiek krijgt! Hardwerkende en daardoor geslaagde mensen die uit het niets een welvarende democratie weten op te bouwen in een zeer moeilijke omgeving, die in tegenstelling tot hun buren dus succesvol zijn, wekken jaloezie. Ik zou zeggen Koop vooral Israelische producten. Ze zijn ook veel smakelijker!

Reacties niet toegestaan