Dierenvriend: Niet PvdA, maar Rutte regelde verbod circusdieren

Premier Mark Rutte heeft er persoonlijk voor gezorgd dat er in het regeerakkoord een verbod op wilde dieren in circussen is opgenomen. Het plan moet ervoor zorgen dat leeuwen, tijgers en andere exotische dieren uit de circuspiste worden geweerd. Dat meldt De Telegraaf donderdag. Aanvankelijk werd gedacht dat het initiatief van de PvdA kwam, maar bronnen rond de formatie bevestigen dat Rutte zelf het plan op tafel heeft gelegd. Er gaan geruchten dat Jort Kelder, een goede vriend van Rutte en een dierenvriend, had aangedrongen op het verbod. Kelder ontkent dat. Binnen de VVD en PvdA is er nauwelijks animo voor het verbod. De VVD vindt het vreemd dat een liberale partij zich bemoeit met de bedrijfsvoering van circussen. De PvdA vindt het verbod vooral nutteloos, omdat de meeste circussen al geen wilde dieren meer gebruiken.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Dat de meeste circussen geen wilde dieren gebruiken, is voor zo’n verbod irrelevant. Je maakt als regering ook gewoon een keihard statement dat dit soort dierenmishandeling niet geaccepteerd wordt in ons land.

  Circussen zijn sowieso niet leuk. Maar wilde – en ook andere – dieren hebben daar al helemaal niets te zoeken. Nog beter zou het zijn om alle circussen te verbieden. Maar ja, dat gaat velen waarschijnlijk te ver.

  • Loobs

   Haha, ‘circussen zijn sowieso niet leuk’. Je hebt gelijk. Kijk maar naar Bassie en Adriaan. Onsympathiek en stomvervelend.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
  • RhodBerth

   verbieden verbieden verbieden verbieden…. laten we iets waar we zelf toch geen lol aan hebben maar gewoon verbieden.

   Uit de meeste onderzoeken schijnt te blijken dat circusdieren het prima naar hun zin hebben, en zelfs beter dan in de nare grote hongerige buitenwereld.

   Maar goed, de onderbuik is belangrijker dan het verstand, dus verbieden die handel.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
 2. Eugenie Belinfante

  Schattig hoor, dit staaltje doorzichtige propaganda van de gevestigde orde.

Reacties niet toegestaan