Hoe de geheime dienst bijna per ongeluk Ahmadinejad doodschoot

In september 2006 bezocht de president van Iran, Ahmadinejad, New York, vanwege een vergadering van de Verenigde Naties. Toen zijn auto werd klaargemaakt voor vertrek wilde een lid van de geheime dienst in een volgauto zijn geweer op de houder monteren.

Het ging af.

De Iraniërs schrokken, de Amerikanen schrokken, maar daarna ging iedereen weer verder met het vertrek. De Iraniërs maakten er, tot verbazing van de regering Bush, geen diplomatieke rel van.

Bron(nen):   The Atlantic      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Dat had zomaar heel erg mis kunnen gaan….

  Ach die oorlog komt er toch wel, daar zorgt men wel voor. Iran laat zich niet afhouden van het verder benutten van nucleaire technologie en dat gaan Israel en de VS nooit toestaan.

  Overigens is het ook wel een beangstigende gedachte, Iran en een atoomwapen.

 2. plattekleppet

  Iran heeft helemaal geen ambitie om kernwapens te bezitten. De veelal eenzijdige berichtgeving doet ons al jaren geloven dat binnen een jaar of wat ze zo ver zouden zijn. Bangmakerij noem ik dat. Het schijnt erg lucratief te zijn om mensen in angst te laten leven…….

  • RhodBerth

   U weet waarschijnlijk niet zoveel van het shiitische Mahdi geloof af denk ik, dat de ayatolla’s aanhangen, en zeker ook Ahmedinejad zelf, die zichzelf de voorloper van de Mahdi noemt, en elke dag publiek bidt voor de komst van de Mahdi. Ahmedinejad die zijn zoon Mahdi heeft genoemd, en die in Teheran de grootse Mahdi-boulevard heeft aangelegd.

   Ik hoop daarintegen wel dat u gelijk hebt, maar ben bang dat u ernaast zit.

   (in antwoord op plattekleppet)
  • Pietje_Precies

   welterusten

   (in antwoord op plattekleppet)

Reacties niet toegestaan