Marokkaanse overheid moet Venray helpen met jongeren

De gemeente Venray krijgt hulp van de Marokkaanse overheid om probleemsituaties in de lokale Marokkaanse gemeenschap met onder meer criminele jongeren op te lossen.

Of de Marokkaanse overheid daadwerkelijk wat voor Venray kan betekenen, weet burgemeester Hans Gilissen van Venray nog niet. „Er is vooralsnog adviserende hulp aangeboden. Misschien dat daar concrete afspraken en acties uit voortkomen. Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen,” zegt hij in De Limburger

Tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade, die verleden jaar in Venlo plaatsvond, raakte Gilissen in gesprek met Abdellatif Maazouz, minister van Marokkanen in het buitenland die het evenement bezocht.
„Ze was meteen gegrepen door de problematiek die ik beschreef. Dat heeft ertoe geleid dat we nu al herhaaldelijk gesprekken hebben gevoerd over Venray. Er zullen nog verschillende gesprekken volgen, met onder anderen de ambassadeur van Marokko in Nederland en de consul-generaal van Marokko.” Volgens Gilissen ziet de Marokkaanse overheid in dat het niet in haar belang is als er in het buitenland problemen zijn met landgenoten. „Dat is geen goede reclame.”

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    Is het niet raar om een vreemde mogendheid de mogelijkheid te geven om zich met nederlandse burgers te bemoeien? Het is vast weer goed bedoeld van de Venrayse gemeente maar ik zou oppassen met een land als Marokko (of Turkije) dat vindt dat ze de (religieuze) plicht hebben de identiteit van emigranten en hun afstammelingen te bewaken.

  2. j g

    De Marokkaanse overheid wil natuurlijk ook graag weten hoe het toch komt hoe zeer verwende luie kinderen opgroeien tot criminelen.

Reacties niet toegestaan