Bolkestein: ‘Rutte, stop na deze periode als VVD-leider’

Het is beter als premier Mark Rutte na deze regeerperiode stopt als VVD-leider. Dat zegt VVD-coryfee Frits Bolkestein zaterdag in Nieuwsuur. ,,Als ik Rutte zou zijn, zou ik deze periode afmaken en dan zou ik daarna commissaris in Brussel worden''. Het erelid zegt verder dat het onvermijdelijk is dat er na 10 jaar partijleiderschap 'metaalmoeheid' optreedt. Omdat de VVD 65 jaar bestaat, spreken oud-VVD-leiders over hun partij. Behalve Bolkestein laten ook Hans Wiegel, Ed Nijpels en Jozias van Aartsen hun licht in Nieuwsuur schijnen over de partij. Wiegel, Nijpels en Bolkestein spraken ook over het begrotingstekort. Dat mag van Europa maximaal 3 procent zijn, maar volgens de coryfeeën moet die norm niet heilig zijn. Bolkestein: ,,Ik ben onder de indruk van het verhaal van het CPB dat je moet oppassen met bezuinigen.'' Wiegel vindt dat je de economie nooit moet kapotbezuinigen.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. marianne martens

    wat een doorzichtig voorstel van Bolkenstein e.a.. Rutte heeft over 2 dramatische Regerings-Periodes, alles uitgevoerd wat Europa en vooral de Liberalen willen nl, lagere lonen, hogere kosten, hogere belastingen, slechter onderwijs,slechte arbeidsomstandigheden, hogere ziektekosten, weinig stimuli voor kunst, wetenschap en onderzoek, vrije markt etc Tja en dan naar Brussel, een ziek voorstel. Smit Kroes heeft Afrika en zijn cultuur nog door eigen levenservaring geintroduceerd in het ” boertig” Nederland. Rutte heeft met de PVV, CDA,D66, de PvdA alles naar “gort” geholpen, wat nog enigszins de moeite waard zou kunnen zijn. Met dank vooral aan Wouter Bos,net zoals Kok altijd verkeerde volks- keuzes, die misschien ten voordele zouden kunnen zijn voor hetzelfde volk. Kamp, multinationals+ aandeelhouders+ banken + meelopers zijn de nieuwe agressor’s van mensen, die in vrede willen leven. Diezelfde massa, die zich uit elkaar laten spelen ( Canetti )

  2. John JohnN

    Als hij hier goed wordt geciteerd, “….als ik Rutte zou zijn zou ik commissaris in Brussel worden” staat Bolkestein langzamerhand toch wat ver van de werkelijkheid. Alsof Rutte op een morgen voor de spiegel kan staan en tegen zichzelf zeggen: “kom laat ik nu eens commissaris in Brussel worden”. Of gaat dat werkelijk zo?

Reacties niet toegestaan