Belangenverstrengeling: de man van Edith Schippers adviseert het Slotervaartziekenhuis

De NCRV onthult in 'Altijd wat' dat de echtgenoot van minister Schippers betaald adviseur is van het Slotervaartziekenhuis, waar de minister van alles mee te stellen heeft. In het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam is al weken een machtsstrijd gaande tussen de bestuurders, aandeelhouders en directeur Aysel Erbudak. De man van de minister adviseert de top hoe het beste te opereren om te kunnen blijven bestaan. Volgens deskundigen in de NCRV-uitzending, is er sprake van belangenverstrengeling. Renske Leijten, SP Tweede Kamerlid zegt op de site van ‘Altijd Wat: ‘Ik vind het zeer onverstandig dat de echtgenoot van een minister, die gaat over de toekomst van ziekenhuizen, de top van een ziekenhuis adviseert. De schijn van belangenverstrengeling kan daardoor opspelen en vragen over integriteit moet je als bewindspersoon vermijden. We gaan de minister president Rutte vragen wat hier precies gebeurt, of hij dit geweten heeft en of dit een wenselijke situatie is.’

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. zo maar iemand

  Typisch.

  • Peter Smokers

   Typisch ? Is gewoonte. Ik haat niemand (althans dat probeer ik niet meer te doen). Ik hou niet van dit soort mensen met hun enorme belangen verstrengeling. Het ene stel kan amper aan 1 baan komen en hun hebben 2 vet betaalde banen.

   (in antwoord op zo maar iemand)
 2. kletsmajoor

  Alweer een? Vorige week bij PowNews bleek dat Marianne Thieme vegetarische snackbars promoot waar haar man de producten voor levert. Het gaat niet om halszaken, maar kennelijk hebben politici niet zulke goede voelsprieten voor de vraagtekens die dit soort verhoudingen bij kiezers oproepen.

 3. Robbie

  Dit voelt niet goed.Schippers heeft wat uit te leggen. Erbudak heeft waarschijnlijk met opzet echtgenoot binnengehaald, hij is nu onderdeel van de SLZ ziekenhuis soap en Edith ook.

 4. catchit64

  Mooi. Uitleg vragen en als het zo is wegsturen. Niet dat softe gedoe van “hij zal het nooit meer doen” maar gewoon ontslaan. Je weet namelijk niet hoeveel profijt ze al hebben gehad van die situatie.

  Maar ach… we leven in Nederland, daar waar de zachte heelmeesters in de politiek rondlopen. Zal ik je vertellen hoe het zal gaan… Ze drinken een glas, doen nog een plas en alles zal blijven zoals het was.

 5. Dead Silence

  Betaald adviseur. Weer zo’n parasiet. En hoevelen zijn er wel niet. allemaal op non-actief zetten. Voegen helemaal niets toe, dragen bij aan efficiency behalve hun eigen.

 6. Peter Smokers

  Nee hoor, ik ben niet korrupt. Superkorrupt. 😉

  Putin ontkende ook zo mooi dat de mensenrechten in Rusland niet geschonden worden.
  Toen begon die maar over de mensenrechten hier.
  Hahaha. Een heel goede taktiek die nu door alle grote jongens en meiden worden toegepast en zeker door politici.

  Ik praat niet meer met ze. Is zinloos. Ze luisteren toch niet meer.

 7. Templein

  In ieder geval staan de burgers op een zijspoor en bij deze vervlechting waarschijnlijk nog meer!

  Ik vraag me ook af wat de rol van Achmea is in de raad van commissarissen. Achmea zegt publiekelijk dat zij geen invloed heeft gehad bij de schorsing van directeur Slotervaartziekenhuis, mevrouw Erbudak, Maar een maand ervoor zei de voorzitter van de directie van Achmea Zorg, Roelof Konterman, in een rondetafelgesprek dat Achmea in de ziekenhuizen ook de raden van toezicht actief benadert over de budgetteringseisen van de zorgverzekeraar.

  En dezelfde heer Konterman van Achmea heeft bij mijn weten de huidige minister van Infrastructuur, Melanie Schulz, opgevolgd. Zij was in haar vorige baan directeur Zorginkoop bi Achmea.

  Het kan haast niet anders dat minister Schippers en minister Schultz ook samen de situatie bespraken van het Slotervaartziekenhuis.

  Erbudak maakte zich sterk voor vrije artsenkeuze en niet alleen uit commercieel oogpunt. Voor zover dat op afstand is te volgen.
  Zij heeft ook aanhang onder haar personeel.
  Ze heeft het ziekenhuis op een zeer ordentelijke manier geleid. Dure managementlagen waren niet nodig. Zijzelf zorgde voor de inkoop en budgetten van de diverse afdelingen.

  Zij is echter een flinke kop kleiner gemaakt.

  En dan heb je ook nog de omstreden jurist Kalbfleisch die Jan Schram (groot aandeelhouder) adviseert. En de voorzitter van de Raad van Commissarissen (voorheen directeur van de havens IJmuiden), degene die Erbudak schorste, heeft zichzelf nu ook benoemd tot directeur van het Slotervaartziekenhuis.

  Dat is geen gezond besturen, noch in het ziekenhuis, noch in Den Haag.

  Nogmaals, de burgers lijken hier de verliezers te zijn.

  • zo maar iemand

   Je hebt wel inside informatie als ik dit zo lees. Zou je iets meer mee moeten doen dan alleen op een forum.

   (in antwoord op Templein)
   • Templein

    Die info is allemaal in de media terug te vinden. Het meeste in Medisch contact en Skipr.nl.

    Het fascineert me omdat in dit voorbeeld alles bij elkaar lijkt te komen van zorg, (vastgoed)speculanten, andere handel, ons-kent-ons én de gewone Amsterdammers die goede hulp willen.

    (in antwoord op zo maar iemand)
 8. DoubleUC

  Wát een tronie heeft die Schippers ….

 9. Burgermans

  Hoe kan een maviste in hemelsnaam bestuursvoorzitter worden van zo’n groot ziekenhuis?

  • ernie

   kijk ff op je klokje anachrovist! Dit bericht is van 2013 en toen bestonden er nog geen mavisten, die moesten nog geëpibreerd worden…

   (in antwoord op Burgermans)
  • DoubleUC

   Met scherpe ellebogen en dito tong komt je een heel eind. En natuurlijk veel epibreren!

   (in antwoord op Burgermans)
 10. Simon Sturmführer

  Niet te geloven, in wat voor wereld leven we? Toen mijn opa erg nog was vertelde hij mij voor het slapen gaan altijd de geweldige verhalen uit Duitsland en Europa in de jaren 30 en begin 40. Toen hadden ze daar geen last van gierige liberalen en was iedereen dik tevreden over de samenleving.

  Nu bijna 70 jaar later is het één grote puinzooi, helaas hebben de liberale kapitalisten met hun gierige handjes de boel weer om zeep geholpen.

  • marianne martens

   wat een mooie verhalen zullen het geweest zijn, mooie kunst, mooie literatuur. Het meest schokkend zal zijn dat de VVD misschien wel
   de grote winnaar zal blijken te zijn in maart 2015. Dat is ook ongelofelijk vreemd.

   (in antwoord op Simon Sturmführer)
 11. Claudia

  Hieruit blijkt toch maar weer
  Dat het hele systeem door en door verrot is
  het gaat veel verder dan wat graai neo liberalen of nep socialisten
  de vraag moet eigenlijk zijn (volgens mij zei de gek)
  Hoe kunnen we voorkomen dat lobby-isten zich zo kunnen invreten in de politiek
  En dat 15 % van de bevolking aan de G honger ligt?
  als het zo door gaat,valt de hele maatschappij uit elkaar
  denk ik?

Reacties niet toegestaan