Volgens Halbe Zijlstra gaan de bezuinigingen gewoon door

Waar Mark Rutte nog beweert dat de bezuinigingen in 2014 niet nodig zullen zijn als we allemaal geld uit gaan geven, zegt de fractievoorzitter van de VVD in de tweede kamer iets anders. Bij Eva Jinek zei hij te verwachten dat de ruim 4 miljard voor 2014 gewoon doorgaat. Hij denkt niet dat je in een paar maanden zo'n fors begrotingstekort kan inlopen. De afspraak uit het sociaal akkoord om voorlopig af te zien van de 4,3 miljard euro extra bezuinigingen vindt Zijlstra een 'beetje een gekke constructie'. Hij verwacht dat het Centraal Planbureau in september met cijfers komt, waardoor de geplande bezuinigingen van 4,3 miljard euro echt nodig zijn.  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Prikker

    De lastenverhoging (niet de bezuinigingen, want die zijn er bijna niet) moéten ook wel doorgaan als je jaar na jaar meer uit blijft geven en je énige korte termijn oplossing het verhogen van je inkomsten is. Elk jaar worden die lastenverhogingen pijnlijker zo lang dit kabinet er zit.

  2. Jannie Ooms

    Halbe Zijlstra vertegenwoordigt de mening van de echte VVD’ers, volgens mij. Het gaat straks vast zoals hij vindt dat het gaan moet. Rutte is een draaikont. Aardige allemansvriend, maar hij is in zijn eerste leugen niet gebarsten.

Reacties niet toegestaan