Buma: Rutte is een ‘tsjakka-premier’

Premier Mark Rutte schuift de burger de crisis in de schoenen. Als de komende maanden niet genoeg auto's, huizen en kleren worden gekocht, krijgt de burger de rekening gepresenteerd van miljardenbezuinigingen. Dat tekent De Telegraaf op uit de mond van CDA-leider Sybrand Buma. Rutte gedraagt zich als een 'tsjakka-premier', vindt Buma. Volgens hem gaat het bijna om afgedwongen blijheid. 'Als de burgers de komende maanden niet meer gaan uitgeven, dan volgt de bezuiniging van het kabinet als straf. Dat moet je niet doen als je vertrouwen wilt herstellen.' Vorige week riep Rutte bij de presentatie van het sociaal akkoord burgers meerdere malen op om meer te consumeren en zo de economie aan te zwengelen. Extra bezuinigingen van 4,3 miljard euro voor 2014 zouden dan niet meer nodig zijn.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Ik ga inderdaad verbouwen en een andere auto kopen. Waarom? Omdat ik bang ben dat mij straks alles wordt afgenomen wat ik gespaard heb. Natuurlijk zoveel mgelijk buiten het daglicht om, want van mijn zuurverdiend geld is al 52% weggeroofd. De overheid bestaat voor mij niet meer en zie ik als gezwel in mijn leven.

 2. Templein

  Toch blijft het me storen dat juist Buma zo’n grote mond heeft. Hij is fractievoorzitter van een kleine partij geworden. Hij speelt vals door de Eerste Kamer met CDA-lobbyisten voor zijn karretje te spannen.

  We weten nog heel goed dat hij volledig mee ging met Rutte bij het Catshuisoverleg en dat dat hij achter de vorige staatssecretaris Bleker stond, enz.

  Buma zit er niet voor Nederland. Hij wil alleen zand in de regeermachine strooien. Voor macht heeft hij alles over. De democratie is bij hem NIET in goede handen.

 3. Jannie Ooms

  Rutte is een ‘tsjakka premier’. Wat goed gevonden. Veel geblaat en weinig wol.
  De benaming beschrijft Rutte tot in de puntjes.

 4. Robinhoed

  De economische crisis, veroorzaakt door de groeigelovigen, oplossen met meer groei ?
  Moeten de bomen, vooral voor CEO’s, aandeelhouders en multinationals, weer tot de hemel groeien? Ter meerdere eer en glorie van hun eigen belastingparadijs-centen ? Moeten we daarna opnieuw en nog dieper in een schuldencrisis-afgrond donderen, waarbij de belastingbetaler de grootgokkers weer mogen redden door hogere belastingen en hogere BTW ? Wanneer roept er eindelijk eens politieke partij echt “Tot hier en niet verder” tegen dit idiote groeimodel dat bij voorbaat tot mislukken is gedoemd, zoals de afgelopen decennia hebben bewezen ?

 5. John

  Die Buma wordt toch steeds beter, sinds hij geen Haersma-Buma meer is, jammer dat zijn partijtje zo weinig meer te vertellen heeft.

Reacties niet toegestaan