Angst onder medewerkers Trump voor uitbraak in het Witte Huis

Sinds gebleken is dat minstens twee medewerkers van het Witte Huis besmet zijn heerst er een zekere paniek. Hoe ver is de besmetting het Witte Huis ingedrongen? Volgens de New York Times denken hoge functionarissen dat de ziekte zich al snel verspreidt heeft door het doolhof van krappe kantoren en kantoortjes op de drie verdiepingen van de West Wing. In het historische gebouw werken meer mensen dan er eigenlijk in passen. Normaal hebben mensen dat graag over in ruil voor nabijheid van de macht. Maar nu is het een ideale broedplaats voor het virus.

Twee functionarissen van het Witte Huis - Katie Miller, de woordvoerster van vice-president Mike Pence en een van de persoonlijke bedienden van president Trump - zijn besmet. Een paar anderen zijn daarom in zelfquarantaine gegaan. Maar anderen die ook in contact zijn gekomen met mevrouw Miller en de bediende zijn nog aan het werk in het Witte Huis.

"Het is eng om aan het werk te gaan", zei Kevin Hassett, economisch topadviseur van de president, zondag in het CBS-programma "Face the Nation". Hassett zei dat hij af en toe een masker droeg in het Witte Huis, maar gaf toe dat "ik denk dat ik veel veiliger zou zijn als ik thuis zou zitten dan dat ik naar de West Wing ga."