Volgens De Telegraaf is de VVD-fractie boos op Rutte

De Telegraaf zet de campagne tegen Mark Rutte voort. De krant vindt dat de premier teveel heult met de Rooien. Vandaag brengt de krant het bericht dat er veel verzet is in de VVD-fractie tegen het sociaal akkoord. De VVD-fractie voelde zich voor het blok gezet om het sociaal akkoord te accepteren, schrijft de krant. 'Het was tekenen bij het kruisje of naar de Koningin', vertelt een betrokkene over de goedkeuring van de plannen die hun partijleider Rutte met werkgevers en werknemers had afgesproken. Het stak de Kamerleden dat ze niet betrokken waren bij de totstandkoming van het akkoord, maar zich donderdag wel in een vloek en een zucht achter de plannen moesten scharen. Met name het van tafel vegen van de extra bezuinigingen van 4,3 miljard euro voor komend jaar, die eerst nog door het kabinet als noodzakelijk werden omschreven, verraste de fractie en leidde tot wrevel tussen Rutte en fractieleider Zijlstra. Fractieleden dachten dat het afwijzen van het akkoord evenwel tot het einde van het kabinet zou hebben geleid, schrijft De Telegraaf. Eerder voerde De Telegraaf al - met succes - actie tegen de inkomensafhankelijke premie, die was overeengekomen in het regeerakkoord.

Bron(nen):   De Telegraaf      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Precies dezelfde gang van zaken als bij de kabinetsformatie. Rutte gooit de inhoud overboord en gaat voor het accoord dat het gemakkelijkst te halen is en zet de VVD-fractie voor het blok. Als gevolg kan de tegenpartij enorm overvragen. Rutte is een waardeloze onderhandelaar.

 2. RhodBerth

  Ik vind het bizar dat de bonden en de werkgevers kennelijk het beleid kunnen dicteren. Helemaal met de VVD fractie eens, nu moeten ze het ook nog wegstemmen… maar helaas 🙁

  Aan de andere kant, als er nu verkiezingen komen dan krijgen we denk ik een nog linkser kabinet 🙁

  • kletsmajoor

   Ze maken toch wel een goede kans denk ik als Rutte weggestuurd wordt en een herkenbare ‘echte’ liberaal hem vervangt (bv. Schippers). De VVD-kiezer kan namelijk geen kant op, Ze vinden D66 te links en de PVV te extreem en te onvoorspelbaar. Dus stemmen ze waarschijnlijk toch weer VVD mits ze kunnen vertrouwen dat de nieuwe lijsttrekker zich deze keer echt hard gaat maken voor het VVD-programma.

   (in antwoord op RhodBerth)
   • Apekool

    De VVD is volkomen onbetrouwbaar. Kijk naar het klemzetten van iedere hervorming door o.m. halsstarrig vasthouden aan de HRA i.p.v. het (werkelijk liberale) verlagen van de IB met afschaffing van de HRA. Zonder morren wordt een blanco cheque getekend voor het ESM verdrag, etc..

    Mijn stemadvies: blijf lekker thuis.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Dat ben ik met je eens. VVD-stemmers die ondanks een leiderswissel geen vertrouwen meer kunnen opbrengen in de VVD, hebben geen keuze behalve thuisblijven.

     (in antwoord op Apekool)
     • John

      Zijn er verkiezingen dan?
      Iedereen is daar bang voor, daarvan maakt Rutte nu gebruik, zijn enig doel is blijkbaar “doorgaan” (van Rutte wel te verstaan).

      (in antwoord op kletsmajoor)
 3. slapjanus

  de heer Rutte dient af te treden. It’s that simple.

Reacties niet toegestaan