Twitter houdt van de nieuwe koning en koningin

  Samenvatting van honderden tweets: twitter houdt van de nieuwe koning en koningin
- Máxima is echt 100 keer charmanter en overtuigender dan Willem-Alex. Mooi mens.Op het gevaar af dat ik nu word gelyncht door mijn volgers: ik vind Máxima en Willem-Alexander best lief. Dus. - Alsof er een interland gespeeld gaat woorden: voorbeschouwing - nabeschouwing.- Mongolen in het kabinet en een debiel als koning. Gaat helemaal goed komen met Nederland. - Willem-Alexander/Máxima wisten al meer dan een jaar dat Beatrix op 28 januari 2013 zou gaan abdiceren - Voel wat wel voor de Republiek … maar met Rutte als baas denk ik dat WA en Maxima een beter alternatief is - tjonge jonge wat een slecht kapsel voor de koning en wat een fantastisch kapsel van de koningin - Leuk interview. Al doet Willem-Alexander soms erg gescript aan, Maxima is er voor de spontane opmerkingen en charisme - Reken maar dat #Maxima ook leidend was, niet alleen 'de koningin' en 'haar man' Leuke en sterke nieuwe koningin! - Aan de oogjes te zien hebben Rick en Mariëlle vannacht niet echt veel geslapen. Lex en Max daarentegen zien er puik uit.#troon ze zijn vergeten maxima's handen te poederen... Puntje visagie. Jammer hoor. - Emotie bij zowel Willem-Alexander als Maxima als het over Friso gaat - Kijk, Nou niet lullen dat dat niet echt is, die emotie, want dat is-ie wél  Je kan zeggen wat je wilt, maar je kunt volgens mij wel met dit stel lachen #troon - Ik ben aan het genieten. Wat een prachtige kleur dat jasje van Maxima. Mooi. Ik denk Max Mara of zo - Ik hoop dat Nederland in de loop der jaren met hetzelfde accent gaat praten als maxima. Vind ik schattig. - Dit interview is echt veel minder stijf en inhoudelijker dan alle voorgaande gesprekken. Boeiend. - Als W.A. het koningschap net zo goed aanpakt als hij het vinden van een koningin heeft aangepakt, dan komt er een goede tijd aan. - "Willem IV staat naast Berta 38 in de wei" - Toch wel bijzonder hoe verliefd die Maxima continu naar Willem Alexander kijkt als hij aan het woord is - Maxima steekt qua IQ toch wel met kop en schouders boven haar echtgenoot uit. De term dom blondje moeten we maar heroverwegen - Als Willem-Alexander nou homoseksueel was geweest. Hadden we dan dalijk twee koningen gehad? - De meeste ministers tonen zich stijver in gesprekken dan deze mensen.
De pet die ik op had van WA wordt wel hoger met de minuut. Van Máxima was die pet al vrij hoog.
   

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. King Pepermunt

  Twitter is voor het gepeupel, de massa, het klootjesvolk.

  • Genuine_Defector

   Dank u, weet ik dat ook weer.

   Ik gebruik het overigens niet om te tweeten, maar als nieuwsticker.
   Zal ook wel typerend voor de domme meute zijn.

   Het zij zo.

   (in antwoord op King Pepermunt)
   • Erwin

    Daar gebruik ik het inderdaad ook voor. Af en toe een tweet, ik deel niet elke minuut, maar ben blij dat ik nu weet dat ik tot het klootjesvolk behoor. WIK’ers zijn blijkbaar iets meer elitair.

    (in antwoord op Genuine_Defector)
 2. van dal

  hergeboren!!!!!!!!

 3. Edwin67veen

  Ik begrijp absoluut niet dat deze poppenkast zo serieus genomen wordt. Ik kan gewoon niet bevatten dat we in 2013 nog naar een avondvullend programma zitten te kijken (ik dan niet, maar velen wel) waarbij een jongeman op grond van zijn geboorte staathoofd wordt.
  Daarna komt er nog een ellenlange toegift van zorgvuldig geselecteerde aanbidders, die zoals gebruikelijk al het positiefs nogmaals benadrukken.
  Begrijp me goed, ik heb niets persoonlijks tegen dit echtpaar. Ik denk dat het aardige en begripvolle mensen zijn, die proberen hun best te doen er iets van te maken, maar ik kan gewoon niet begrijpen waarom mensen zo graag een koning (die eigenlijk volstrekt overbodig is en veel geld kost) willen hebben.
  Kan iemand mij ook uitleggen hoe het nu kan dat alle (bekende en toch niet onintelligente) personen die ik op TV gezien heb altijd positief tegenover de monarchie staan. Is het zo dat alleen de voorstanders op TV getoond worden, of sla ik de plank nu zo veel mis.
  NB. Ik heb ook geen behoefte aan een president (als seremonieel staatshoofd). Volgens mij kan een goede minister president beide functies gewoon aan.

 4. Har Davids

  Ik had het interessant gevonden als gevraagd was aan deze twee mensen of zij zichzelf wel als vertegenwoordigers van Nederland kunnen beschouwen met hun beider achtergrond, waarin toch wel wat héél foute mensen voorkomen. Van Nazis tot juntaleden, zullen we maar zeggen; niet echt mensen die het democratisch denken met de paplepel binnen hebben gekregen. Verder had gevraagd kunnen worden of een multimiljonair het koninkschap eigenlijk wel goed kan vervullen, gezien al de voordeeltjes die deze functie ook al heeft.

  Of zij geloven echt in hun door god gegeven missie en dat is dan erg triest, of zij rollen iedere avond over het hoogpolig tapijt in de slaapkamer: weer een dag dat stel idioten er in geluisd.

 5. Ivo Teulings

  en
  iedereen maar verbaasd zijn over het interview. Dat is minutieus
  uitgeschreven en geregisseerd door de RvD, inclusief de vragen van de
  interviewers. Geen enkele serieuze journalist zou zich hiermee moeten
  inlaten.

 6. John

  Een interview als een saaie verjaarvisite met voorspelbare vragen en even voorspelbare antwoorden. Politiek correct in het kwadraat. Ik sta verbaasd van de hoeveelheid voorbeschouwing en nabeschouwing hier nog aan vast geknoopt kan worden. Wat dat betreft lijkt het wel op voetbalverslaggeving. Die doet me ook vaak gapen.
  Als dit een idee moet geven hoe een open “gesprek” met deze mensen verloopt hoef ik ze nooit te ontmoeten.

 7. PaulusJ

  Het is al met kindertoneel op school.
  Het lijkt nergens op maar iedereen staat op de banken te juichen en te klappen.
  Je wilt de kinderen niet teleurstellen nietwaar. En de waarheid ver van ze houden!

 8. PaulusJ

  Het is als met de toneeluitvoering van de kinderen op school.
  Het lijkt nergens op, is niet om aan te zien en toch staat iedereen met tranen in de ogen op de banken te klappen en te juichen.
  Je wilt de kinders niet teleurstellen nietwaar.

Reacties niet toegestaan