Trump suggereert zonder enig bewijs dat tv-presentator moord heeft gepleegd

President Trump suggereerde op Twitter dat MSNBC-presentator Joe Scarborough ooit een assistente heeft vermoord. Het gaat om een al lang geleden weerlegde complottheorie.

In juli 2001 stierf de 28-jarige Lori Klausutis in een kantoor van Scarborough, die toen nog voor de Republikeinen in het congres zat. Volgens de patholoog-anatoom was Klausutis overleden aan een bloeding in de hersenen. Eerder op de dag zei ze al dat ze zich niet goed voelde. Toen ze in het kantoor overleed bevond de presentator van de ochtendshow Morning Joe zich duizend kilometer verderop.

"Dus een jonge marathonloper valt toevallig flauw in zijn kantoor, slaat met haar hoofd op zijn bureau en sterft? Ik zou toch denken dat er wel meer achter zit dan dat. Een affaire?", schreef de president zondag op Twitter. Eerder vond hij al dat deze 'onopgeloste zaak heropend moest worden'. "Is hij weggekomen met moord? Sommige mensen denken dat," klonk het. Trump bedacht zelfs de bijnaam ‘Cold Case Joe’ voor de presentator.

Trump kan op veel kritiek rekenen doordat hij de belegen complottheorie weer van stal haalt. Brit Hume, politiek analist bij Fox News, zei: "Dit is precies waarom zelfs Trumps critici graag zouden zien dat hij veel meer golf speelt, want wanneer hij dat doet, zit hij niet dit soort flauwekul te tweeten."

"Dit is een volstrekt ongefundeerde complottheorie. Stop ermee. Stop met het aanwakkeren van paranoia. Dit zal onze ondergang worden", aldus ook het Republikeinse Congreslid Adam Kinzinger op Twitter.

Bron(nen):   De Volkskrant