Hier komt: Make Europe Strong Again.

Trump beweerde America weer strong te zullen maken. Het werd niet veel. De regering van Angela Merkel heeft als motto voor het Duitse voorzitterschap van de EU gekozen:  "Gemeinsam. Europa wieder stark machen" . Het wordt een van de laatste kunststukjes van Angela Merkel. En haar kunststukjes plegen te lukken.

De woordvoerder van bondskanselier Angela Merkel, Steffen Seibert, zei vrijdag dat het motto bedoeld is om duidelijk te maken dat het Duitse voorzitterschap "compromissen en oplossingen moet vinden om de uitdagingen van de corona-pandemie in heel Europa aan te pakken".

Merkel zei eerder deze week dat China een van de prioriteiten van het Duitse voorzitterschap is. Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas zei vrijdag dat Berlijn de komende zes maanden een "robuuste EU-strategie voor China" wil ontwikkelen, met een supertop van alle EU-leiders en de Chinese president Xi Jinping op 14 september.

'Ik denk dat China het beste beïnvloed kan worden door duidelijk te maken dat de Europese Unie zeer verenigd is ... en dat het niet mogelijk zal zijn om individuele landen uit deze eenheid te breken', aldus Maas. "Europa uit de crisis leiden, dat zal ons presidentschap bepalen"

Bron(nen):   Politico