Heb het idee dat #Weekers een rolfluit in z’n achterste kan steken om het Horst Wessel-Lied te blazen.

Wacht, zit ik nou te kijken naar het #esf of het debat over Weekers? Er staat in ieder geval iemand voor lul. Er lopen zat mensen in de WW die het werk van #Weekers een stuk beter zouden doen. Geloofwaardigheid is nihil. Gaat om vertrouwen van volk #weekers is zelf slachtoffer volgens de arme man zelf. Hij is 'diep geschokt' dat zijn ambtenaren wel wisten van de fraude en hij niet Van Miltenburg schorst voor korte tijd in de blijde wetenschap dat er iemand in de Kamer is die nog minder capaciteiten heeft. Weekers wist niet dat hij staatssecretaris was - ‘Mijn ambtenaren hebben mij daar niet over ingelicht’ Heb het idee dat #Weekers een rolfluit in z'n achterste kan steken om het Horst Wessel-Lied te blazen en de PvdA hem toch wel blijft dekken. Valt me op dat die vervelende grijns bij Dhr. Weekers is verdwenen! Weekers nieuwe wereldkampioen "eehhhh" zeggen, neemt de beker over van "eehhh" Opstelten Weekers is toast. Hij kan op geen enkele vraag een zinnig antwoord geven.

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. iembam

  Dit is nog eens top journalistiek! Dit artikel valt wat mij betreft in de categorie zonde van onze tijd. Als ik flauwekul wil lezen ga ik wel naar geen stijl of zo.

  maar goed…ik kan wel een cynisch toontje volhouden, maar dat is ook vermoeiend. Misschien moet ik gewoon wennen aan de twitter hollands op #WIK….

  • Karel Kritisch

   Bij gebrek aan inspiratie kijkt men altijd even op twitter..

   (in antwoord op iembam)
  • CHIU

   Helemaal eens. Spijtig genoeg is mijn kritiek op de stijl van de schijver niet door de censuur gekomen. Slechte zaak van WIK.

   (in antwoord op iembam)
   • CHIU

    daarom houd ik mijn bezoeken aan deze site maar voor gezien en ga ik op zoek naar een andere serieuze nieuwsverzamel site. Iemand suggesties?

    (in antwoord op CHIU)
    • Esther8

     Express.be

     (in antwoord op CHIU)
     • CHIU

      Dank u wel. Ziet er goed uit en er wordt, zo op het eerste gezicht, ook beter Nederlands geschreven. Een goede vervanger voor WIK. Ik ben hier weg.

      (in antwoord op Esther8)
   • John

    Drank brengt het beste in de schrijver boven.

    (in antwoord op CHIU)
 2. AT

  Gelukkig verkeer ik dankzij dit artikel in ‘welingelichte kringen’.

  • John

   Ik heb het idee dat iemand gewoon wat tweetjes achter elkaar heeft gezet van vrij simpele lieden.

   (in antwoord op AT)
 3. John

  Een poging om wat serieuzer in te gaan op het onderwerp: de indruk bestaat dat er heel vaak een slechte verhouding bestaat tussen ministers/staatssecretarissen en hun belangrijkste ambtenaren. Dit is niet van vandaag of gisteren. In het geval Weekers blijkt het chronisch te zijn. Er is bij de Belastingdienst (leuker kunnen we het niet maken) veel wrok te zitten over de enorme vermindering van het personeelsbestand. Dit is hetzelfde als de bezuinigingsmaatregelen, zo hevig beleden door kabinet Rutte VVD. De Belastingdienst is zo uitgehold dat er vrijwel geen vervolgingscapaciteit meer over is (faillissementsfraude wordt nauwelijks nog iets aan gedaan en daar gaan massaal fraudeurs vrijuit) en men zoekt het maar in de voortdurende verhoging van enorme boetes op kleine foutjes (overschrijding van indieningstermijn aangiften e.d. die volautomatisch door de computer afgehandeld kunnen worden. De woede van de burger versterkt de wrevel van de ambtenaren. En dan staat er een VVD Staatssecretaris boven. Ziehier de onwerkbare situatie die al langer dan een jaar bestaat.
  Het is niet alleen deze sector van Haags bestuur waar de synergie totaal verloren raakte.
  Nu kunnen we Weekers wel “opknopen” maar daarmee is niets opgelost.
  Hadden we nog maar wat mensen in Kamer en Regering die nog echt in “regeren is vooruitzien” geloven. Mensen die zich terecht zorgen maken over hoe het verder zal gaan en de al zwaar beschadigde solidariteitsgevoelens bij de gewone burgers: mentaliteitsverval “waarom zal ik braaf zijn als er overal gefraudeerd wordt?”
  Dat zou Pijnpunt No. 1 moeten zijn.

  • zo maar iemand

   Ik heb, kort door de bocht, het idee dat wat deze boven-ons-geplaatsten, simpelweg het vak niet beheersen en erin gerold zijn door het old boys network.
   Je hebt natuurlijk gelijk qua wrevel van de ambtenaren. De klacht van de Belastingdienst was al een tijdje duidelijk. Ik zou dan zeggen; doe daar dan iets aan als staatssecretaris. Stel je op de hoogte en handel, desnoods tegen de publieke opinie of de VVD-mentaliteit in.
   Het is nu allemaal ad hoc-gedoe, pappen en nathouden en mea culpa wat de klok slaat. Daar worden ze te veel voor betaald, het zijn verdorie geen stuntelende stagaires. Misschien dat van ‘opknopen’ een preventieve werking uitgaat. Teeven is ook al de dans ontsprongen met zijn ge-sorry. Meer nog dan de zwaar beschadigde solidariteitsgevoelens, verlies ik het vertrouwen in deze vorm van democratie. Het is een gekonkel daar op het Binnenhof, en ik snak naar deskundigheid en daadkracht, in plaats van het eindeloos schuldigen het handje boven het hoofd houden.

   (in antwoord op John)
   • John

    Uit je/uw reactie lees ik dat je/u zich grossomodo vindt in mijn opinie. Er zijn mensen genoeg in NL met capaciteiten om goed bestuur met visie op een verdere horizon uit te voeren, maar het zijn de ‘goedpraters’ die achter het bedieningspaneel zitten. Er wordt wel beweerd dat politieke functies ‘veel beter betaald moeten worden’ om betere mensen aan te trekken, maar daar geloof ik niet in. Ik heb op verschillende momenten kunnen instappen in het Haagse circus maar heb daar telkens van af gezien, ook al betekende het in mijn geval in eerste instantie een lichte verbetering van mijn inkomenssituatie. Het was de weerzin van wat ik om mij heen zag gebeuren die mij weerhield. Met hoge salarissen voor kamerleden, staatssecretarissen en ministers los je dat niet op, dan krijg je alleen maar meer van hetzelfde soort dat zich daar als een vis in het netwerkende water voelt. Er zitten zelfs mensen op hoge posten die vanaf de schoolbanken via politieke jeugdafdelingen nooit iets anders hebben gedaan dan zich politiek ‘omhoog vergaderen’. Pas als je je op creatief succes op eigen kracht buiten de ‘bestuurskliek’ kunt beroemen denk ik dat je geschikt en in staat bent om echt waardevol te zijn aan het roer.
    Intussen is vannacht weer mijn bangste voorgevoel bewaarheid: Rutte heeft nu Weekers weer een rol ducktape aangereikt om dit rammelende spul bijeen te houden. Tot het volgende schandaal dat goedgepraat gaat worden.

    (in antwoord op zo maar iemand)
    • zo maar iemand

     Zeg maar je hoor.

     En ik ben het ook met deze reactie eens.
     Hoe mooi zou het zijn als je pas in aanmerking zou kunnen komen voor het kamerlidmaatschap als je, wat je zegt, ‘je op creatief succes op eigen kracht buiten de ‘bestuurskliek’ kunt beroemen’. Dat lijkt me een mooie oplossing.
     Zou ik willen aanvullen met een soort ‘publieke schandpaal’ voor de falende politici. Dat houdt ze scherp, en neemt de onvrede van de burger wat weg. De hofvijver vol laten lopen met snot bijvoorbeeld, en daar de Weekers en de Teevens even in dopen. Niet te lang natuurlijk, maar net genoeg om onaangenaam te zijn. Tribunes aan de kant voor de burgers. Ijscokarretjes erbij. Maar ik verwacht niet dat dat snel zal gebeuren.

     (in antwoord op John)

Reacties niet toegestaan