Grieks parlementslid roept tijdens een zitting “Heil Hitler” (video)

Als herinnering aan wat voor krachtig worden opgeroepen door de massawerkloosheid en de bezuinigingen deze video uit het parlement van Griekenland. Tot drie keer toe schreeuwt een lid van Gouden Dagenraad Heil Hitler door en betoog van de voorzitter heen. De man werd later (buiten beeld) uit de zitting verwijderd

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. dhhk

  krachtig worden opgeroepen? krachten neem ik aan? of wordt er krachtig opgeroepen

 2. Anton van Haasteren

  En ik maar denken dat we de ellende achter ons hebben gelaten. Kennelijk is er weer een generatie die het opnieuw moet gaan ondervinden.

 3. John

  Toch iets meer betrokken met de teksten omgaan, ‘krachtig’ ipv ‘krachten’ is toch niet gewoon een typemisslag.
  On topic, sinds de oprichting van de Gouden Dageraad was het al duidelijk welke kant het opging in Griekenland als de klem op de bevolking nog zwaarder wordt aangeschroefd. De zondebokken zijn voorhanden.
  Nu een volkomen willekeurige Somalische jongen door een terreureskader bijna doodgeslagen is, valt het niet meer te ontkennen. Mensen van 1933 zijn helemaal niet anders dan van 2013. Alles wat gebeurd is kan opnieuw gebeuren. Zie: Syrië, zie Griekenland. Wat ooit Duitsers deden in de Kristallnacht, daartoe zijn ook Grieken in staat, ook Israël en ook Nederlanders – ik verloor allang de illusie van niet.
  En hoor genoeg om mij heen om me eraan te herinneren.

Reacties niet toegestaan