VVD Roermond trekt kandidatuur omstreden Van Rey in

De VVD in Roermond heeft de kandidatuur van de omstreden Jos van Rey voor het raadslidmaatschap ingetrokken. Dat heeft de afdeling vanmiddag bekendgemaakt. De kandidatuur, als lijstduwer, was zeer omstreden. Tweederde van de VVD-politici vond dat Jos van Rey zich terug moet trekken als kandidaat voor de gemeenteraad in Roermond. Dat blijkt uit een enquete van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad onder 213 liberale raadsleden, wethouders, statenleden en burgemeesters in het hele land. Van de ondervraagden zegt 66% dat Van Rey af moet zien van deelname aan de gemeentelijke verkiezingen, volgend voorjaar. Daarentegen meent 31% van de VVD'ers dat Van Rey zich gewoon verkiesbaar mag laten stellen, zoals andere burgers. Drie procent heeft geen mening. De kandidatuur van Van Rey veroorzaakt binnen de VVD heftige discussie, omdat de oud-wethouder wordt verdacht van corruptie. Ruim de helft van de geënqueteerden (54%) vindt niet dat het landelijk VVD-bestuur moet ingrijpen, en dat het een zaak is van de plaatselijke afdeling in Roermond. Maar nog altijd 39% is vóór bemoeienis door de landelijke partijtop. Tweederde is van mening dat het hoofdbestuur in elk geval druk moet uitoefenen op de lokale VVD. De Limburgse kranten lieten het onderzoek doen door het bureau Overheid in Nederland.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anton van Haasteren

  Alleen al het feit dat hij zich kandidaat stelt terwijl hij onder verdenking van corruptie staat, zegt toch wel iets over hem.

  • John

   Dat wel, maar zolang hij niet veroordeeld is, is hij formeel gerechtigd zich verkiesbaar te stellen. Het is aan de kiezers om te laten zien hoe ze daarover denken. Hoe hij over zichzelf denkt is wel duidelijk, het geeft een inzicht in de gedachtewereld van het “oldboys circuit” dat niet gunstig is voor de partij als geheel. Dat dringt nu blijkbaar door.

   (in antwoord op Anton van Haasteren)
 2. Prikker

  Waarom is die man überhaupt nog in de politiek actief voor de VVD ?!?!?
  Heeft de VVD dan helemaal geen greintje integriteit ?!?

Reacties niet toegestaan