Rassenrellen: gemaskerde rechtsradikalen marcheren in Londen

Londen is in de ban van de aanslag die twee mannen die zelf zeiden moslims te zijn pleegden op een Britse militair. Het gevolg is dat de spaningen tussen allochtonen en autochtonen, die in veel wijken van grote steden vlak onder de oppervlakte broeit, te voorschijn komt. Gisteravond overigens nog relatief bescheiden. Het oproer bleef beperkt door een tocht van 200 gemaskerde leden van de English Defence League. Geen onschuldige organisatie overigens: fel anti-buitenlander en nog feller anti moslim, is de League de radicaalste ultra rechtse beweging. De 200 probeerde in de wijk waar de aanslag had plaatsgevonden rellen uit te lokken. Maar de politie, die klaarstond, slaagde er in de omvang van de rellen te beperken. Er wordt in Engeland rekening gehouden met de mogelijkheid dat ook elders in grote steden spanningen zullen ontstaan tussen bevolkinsgroepen

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Kijk, veel van die EDL-ers zijn radicalen en voormalige kaalkoppen met het IQ van een tuinboon. Het is jammer dat de onvrede vooral via deze idioten tot uiting komt.

  Zelf sta ik niet in contact met dergelijke radicalen. Wel met ‘gewone’ burgers. En daar sluimert de onvrede ook. Steeds meer ‘normale’ mensen hebben moeite met de islam. Velen spreken het nog niet hardop uit, maar het is wel degelijk aanwezig. Misschien dat daar eens op gefocust moet worden, i.p.v. op een handvol schreeuwende ex-voetbalhooligans.

  • Dead Silence

   Probleem is dat een groepje gefrustreerde nono’s die anderen altijd de schuld geven van hun eigen falen de islam gebruikt als rechtvaardiging van onthoofdingen, stenigen van vrouwen, afhakken van ledematen, etc.. Anderzijds komt de ware aard van het binnengehaalde Trojaanse paard steeds meer naar het oppervlak. Alleen maar lusten geen lasten voor deze groep, terwijl het voor de inheemsen omgekeerd is. Dat gaat onherroepelijk fout. En om een of andere reden laat het me koud als het gebeurt.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
 2. disqus_cDEBEY6Kl8

  Heb toch liever de EDL, dan salafisten of andere criminele moslims.
  Trouwens, wat een tendenties stukje?, Rassenrellen?, waar in Engeland?.
  Nee in Stockholm, waar die aanhangers van die vreedzame profeet al 4 dagen de Zweedse gastvrijheid aan het verkrachten zijn.

Reacties niet toegestaan