VVD & integriteit: Van Rey was door een politievriendje getipt voor inval

Jos van Rey wist al voor de invallen op 19 oktober vorig jaar in zijn huis en wethouderskamer in Roermond dat het Openbaar Ministerie (OM) hem op de hielen zat. Dat schrijft Dagblad De Limburger.
De politieman zou Van Rey in een vroeg stadium hebben gewaarschuwd. Zijn rol wordt door justitie onderzocht. Ook andere mensen die uit hoofde van hun functie over vertrouwelijke informatie beschikken, liggen momenteel onder een vergrootglas van justitie. Het OM onderzoekt sinds een paar maanden of en door wie vertrouwelijke informatie is gelekt naar de van corruptie verdachte Van Rey en andere personen die een rol spelen in deze zaak. Dat lekken kan het onderzoek schaden. "Alles wordt in het onderzoek meegenomen”, zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. "We moeten in kaart brengen waar het lek zit en waar de informatie naartoe is gegaan.” Volgens haar zal het onderzoek nog geruime tijd duren. Verder wil of kan zij niet op de zaak ingaan. Meerdere bronnen bevestigen tegenover de krant dat Van Rey al voor de invallen van 19 oktober 2012 wist dat hij verdachte was in een strafrechtelijk onderzoek.  Van Rey's advocaat Gitte Stevens weigert een reactie.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. iembam

  What are friends for?

 2. zo maar iemand

  Zou Van Rey de nieuwe Demmink zijn?

 3. Paulraw

  Maffiamaatjes in de bovenwereld heet dat in Italië

 4. K. den Hartogh

  Waar wordt van Rey eigenlijk van VERDACHT?

  Of is hij inmiddels al VEROORDEELD?

  • iembam

   Hij wordt verdacht van en is veroordeeld voor: een niet rechtschapen persoon te zijn.

   Is dat strafbaar? hangt er van af. is hij aangeschoten wild? ja zeker.

   (in antwoord op K. den Hartogh)
 5. Dead Silence

  Het is algemeen bekend dat rioolblad De Limburger alles, maar dan ook alles in het werk stelt om Van Rey kapot te maken. Liegen, uit de duim zuigen noem maar op. Deze linksdoordrenkte krant is jaloers op mensen die iets doen voor hun gemeenschap en succesvol zijn. Daar kunnen ze bij De Limburger niet tegen met als gevolg het zwartmaken van mensen.

Reacties niet toegestaan