College Helmond valt over kroegentochten wethouder

Zaterdag onthulde het Eindhovens Dagblad dat wethouder Tielemans van Helmond heel vaak naar het cafe gaat met een taxi van de zaak. Gisteren kostte hem dat zijn baan en viel het college van B&W van Helmond De fractie van SDOH/D66/HB, waar Tielemans bij hoort, trok de steun in voor het stadsbestuur nadat Tielemans te kennen had gegeven dat hij opstapt als wethouder.Tielemans voelt zich niet meer gesteund door een meerderheid van dit college. Voor de fractie is er geen vertrouwensbasis meer voor verdere samenwerking in de coalitie. Dat betekent dat er geen college meer is", zei wethouder Jan van den Heuvel (D66) zondagavond laat.
 

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  precies! aan het wachtgeld, dat zal hem leren!!

 2. Templein

  Puff, Limburg zal hard moeten werken aan Trust, vertrouwen in het bestuur. Voorlopig associeer ik ook oud burgemeester Fons Jacobs met Helmond. Velen verdenken hem van steekpenningen van wiethandelaren. Hij moest in ieder geval onderduiken wegens ernstige bedreigingen.

  • FritsB

   Merkwaardig is vooral dat Tielemans kennelijk vindt dat het allemaal binnen de grenzen van het toegestane bleef, en dat hij zich nu geschoffeerd voelt. En overigens ligt Helmond in Noord-Brabant :-).

   (in antwoord op Templein)
   • Templein

    Inderdaad merkwaardig.Ik ken de details niet. Maar ik mag toch aannemen dat vrijetijd en taxigebruik niet onder werk valt. Of zou hij in de kroeg spreekuur houden 😉
    Ik ben blij dat er in het publieke debat iets meer aandacht komt voor een moreel kompas. Maar tot nu toe hoor je daar de verantwoordelijke partijen in Helmond niet over, voor zover dat in de randstad doordringt.

    Bedankt voor de correctie over mijn provincieduiding. Ik moet niet alles op het bordje van Limburg leggen. Daarom nu een positief bericht: Maastricht heeft een prachtige tentoonstelling op dit moment.

    (in antwoord op FritsB)
 3. utsjaermets

  Wat ging ie in dat café doen ? Waarom zou je niet met de taxi van de zaak naar een café mogen ? Of naar de coffeeshop van J…. Wellicht gebeuren er in het provinciehuis meer criminele of anderszins het daglicht niet vragende activiteiten dan in dat café, en daar mag je wel met een taxi naar toe 😉

Reacties niet toegestaan