Hollande: crisis in eurzone voorbij

De crisis in de eurozone is voorbij. Dat heeft de Franse president François Hollande tijdens zijn bezoek aan Tokio gezegd. Hollande probeert Aziatische investeerders ervan te overtuigen dat het ergste voorbij is. ,,Wat u hier in Japan moet begrijpen is dat de crisis in Europa voorbij is'', hield hij zijn gehoor voor. Hij riep op tot samenwerking tussen Frankrijk en Japan om nieuwe deuren te openen voor economische groei. Hollande zei ook dat de Europese Unie en China snel een oplossing moeten vinden voor het handelsgeschil over gesubsidieerde Chinese zonnepanelen en Europese wijnen.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Niegol

  van welke planeet komt deze man?

  Tot nu toe lijkt hij vooral in zn eigen fantasiewereld te leven!

  Misschien moet iemand m eens uitleggen dat alleen dat hij iets wil, nog niet betekent dat het zo is…

 2. Cornelis Berend

  Ondertussen leten wij hier hoe de Grieken er weer bovenop komen. Daar kunnen we nog wat van leren, want dat staat ons ook allemaal nog te wachten.

 3. Edwin67veen

  Dit is nu al de tweede keer dat deze enorm domme Franse president deze uitspraak doet. De Eurocrisis is nog lang niet voorbij. Dat kan helemaal niet omdat we nog steeds niet diep genoeg in de problemen zitten. Men zegt: onder druk wordt alles vloeibaar. En deze druk is nog steeds niet groot genoeg. Er zijn daarom alleen nog maar wat halve (zachte) maatregelen genomen, die Europa echt niet weer op de rails zetten. Ik heb zelf het idee dat Hollande net als de domme uitspraak van Rutte (om meer geld uit te geven) door dit soort uitpraken hoopt op een omslag en daarmee het failliet van Frankrijk kan afwenden.

  Zeg maar, een noodkreet in het luchtledige.

 4. Karel Kritisch

  Een stukje cabaret. En de Grieken gaan ons redden als wij in de problemen komen toch?

 5. Pietje_Precies

  Frankrijk moet eerst door het diepst mogelijke dal voordat het kan hervormen

 6. Vogelbeest

  Het is een socialist. Die staan niet bekend om hun kennis van reële economie.

Reacties niet toegestaan