De examenfraude is gepleegd door de zoon van een docent (en oud directeur)

Een van de opgepakte examendieven blijkt de 18-jarige zoon van een docent natuurkunde op Ibn Ghaldoun . De leraar was ook ruim 7 jaar directeur van de islamitische scholengemeenschap in Rotterdam. In die periode was er een rel omdat onder zijn bewind subsidie bleek te worden gebruikt voor reizen van leerlingen en leraren naar Mekka. Dat bevestigen bronnen binnen het politieonderzoek aan het AD. In het huis van Anass B. is gezocht naar de sleutel van de schoolkluis, die 3 jaar geleden verdween, maar deze is nog niet aangetroffen. Onderwijswethouder Hugo de Jonge van Rotterdam heeft de schoolleiding gisteravond bij Knevel en van den Brink dringend verzocht 'de deuren te sluiten'. Door de omvangrijke examenfraude is de school (692 scholieren) volgens De Jonge niet langer levensvatbaar. Hij wees er op dat Ibn Ghaldoun voortdurend slecht in het nieuws komt. Door fraude, de reisjes naar de bron van de Islam, door financieel wanbeheer, en nu door de eindexamenfraude. 

Bron(nen):   AD      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Genuine_Defector

    Drie jaar een sleutel kwijt en niemand die op het idee komt om de kluis te vervangen…

    Strafrechtelijk vervolgen. Hard straffen zit er uiteraard niet in, in dit land. Maar men kan dit niet onbestraft laten. De dader is 18, dus dat scheelt alvast.

    Verder opdoeken die handel natuurlijk. Per direct.

  2. Dead Silence

    Zoals Genuine_Defector al pleit, opdoeken. Gezien de intervieuws met leerlingen, is het Nederlands ver onder de maat. Als dat al het geval is met iets dat “native” zou moeten zijn, dan houd ik mijn hart vast over het niveau van de rest. Tevens is er afgelopen jaren teveel rook ontstaan, waardoor het ontkennen van het vuur onmogelijk is geworden.

Reacties niet toegestaan