Ad Melkert wil terug in de Haagse politiek

Oud-PvdA-leider Ad Melkert, de man die politiek werd afgemaakt door Pim Fortuyn,  staat open voor een actievere rol in de politiek. Een terugkeer naar het Binnenhof, waar hij in 2002 vertrok na de verkiezingsnederlaag van de PvdA en de opkomst van Pim Fortuyn, sluit Melkert niet uit, zo geeft hij maandag aan in een interview met De Persdienst van Wegener. Hij ziet de Haagse politiek niet als een 'no-go-area'. 'Het heeft mij in de politiek, nationaal of internationaal, altijd geboeid hoe je het algemeen belang kunt dienen. Daar zijn mensen voor nodig die verantwoordelijkheid willen dragen.' De voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid denkt dat hij goed kan functioneren aan het Binnenhof. 'Volgens mij past iedereen daar in, want 2013 is 2013. Voor iedereen geldt dat de wereld anders is dan in 1995. Ik heb ook weer veel geleerd onderweg. In sommige opzichten heb ik nog steeds dezelfde opvattingen, in sommige opzichten denk je weer wat anders.'

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  nou, die heeft dus geen vrienden. want anders hadden ze hem wel nadrukkelijk geadviseerd dit niet te doen…

  • marianne martens

   weet het eigenlijk, niet ? wat denk je nu van europa en deze lachende puberclub- regering?

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 2. Dead Silence

  De volgende ramp voor Nederland in aantocht. Neem Evelien dan ook maar mee. ok zo’n topper. Dat deze mensen niet inzien wat voor ellende ingebakken zit in hun persoontje…

 3. Templein

  Hij is ook voorzitter van een politieke commissie voor de PvdA. Het griezelige is dat hij zo ambitieus is, dat hij na dit commissiewerk zijn ervaring ten gelde wil maken met een leuke job in Brussel. Dat zei hij letterlijk in een interview op radio 1. Als ik het me goed herinner was het op Tros Kamerbreed. Dat betekent dat hij zijn commissiewerk niet objectief kan uitoefenen. Als luisteraar weet ik niets meer van het onderwerp, maar wel van zijn ambitie.

  Met een politicus als Melkert glijdt de politiek meer af tot behaagzieke politici met onstuitbare persoonlijke ambities.

 4. kletsmajoor

  Ik kan niet wachten. Hij gaat n.l. gefileerd worden door Geert Wilders en Rutger van PowNews. Dat gaat mooie TV opleveren.

 5. Jeroen

  Wat heeft deze man eigenlijk misdaan? Behalve dat hij het niet eens was met Pim Fortuyn en dat hij niet goed overkwam op tv?

  • Paulraw

   Eens ,heb zelf positieve ervaringen.
   Stuurde hem toen hij minister was 2 x een brief .Tot mijn stomme verbazing werd hij direct door hem beantwoord (en met pen ondertekend).Had een vraag over wetswijziging uitzendwerk.Omdat de plannen wat traag werden uitgevoerd stuurde ik later een tweede,geen reactie (had ik wel verwacht,zal niet de enige zijn met vragen).Na geruime tijd toch weer een brief door hemzelf ondertekend op de mat met n.b.:”Mijn excuses voor mijn late reactie”.
   Heb wel eens vaker brieven gestuurd in het verleden aan ministers ,en het opvallende was dat de beste brieven van hen kwamen die in de media afgeschilderd werden als grijze duiven en niet competent .
   Ooit een vraag gesteld over uitkeringen aan een minister die uit het vakbondswezen kwam ,het steriele antwoord erop leek er wel een van een rechtse werkgever.En deze minister had geen slechte naam….

   (in antwoord op Jeroen)
  • catchit64

   Hij was het lijdend voorwerp van die tv avond waar hij helaas zelf niet de beste follow up aan gaf da’s alles. Voor de rest lijkt het me een aardige en kundige man alleen niet TV geniek.

   (in antwoord op Jeroen)
  • kletsmajoor

   Er schieten me een paar dingen te binnen. Hij heeft de Melkert-banen ingevoerd. Het zoveelste geldverslindende banenplan dat geen vaste banen opleverde voor de deelnemers. Hij was een typische PvdA-regent die hooghartig de effecten van de hoge immigratie en de mislukte integratie ontkende (vandaar de keiharde confrontatie met Fortuyn).
   Het belangrijkste was naar mijn idee dat hij geen aansprekend plan had. Zoals je van een bureaucraat kunt verwachten, wilde hij gewoon weer vier jaar verder gaan met het micromanagen van de samenleving en het ontkennen van de immigratie- en integratieproblemen.

   (in antwoord op Jeroen)
 6. Viewie

  Goed idee, een politicus die inhoudelijk goed is. Hij was een goede minister destijds. We hebben dringend behoefte aan politici die die meedoen in de “waan van de dag” en scoren door anderen te laten struikelen in de media.

 7. Leo

  Wie was Pim Fortuyn ook alweer?

  Opgezocht op Wikipedia…..hmmmm…. “grootste Nederlander aller tijden”.

  Hmmmm……heb ik iets gemist?

 8. HansH2

  Ach ach, de naam Melkert valt en gelijk melden zich de eendimensionale sukkels die met hun vogelverstand niet verder komen dat het napraten van ‘de grootste nederlander’ of van onze nationale geblondeerde trekpop wiens verknipte geest elke week een nieuw wereldschokkend probleem in relatie tot islam EU etc weet te creëren.

Reacties niet toegestaan