Weer tientallen miljoenen verspeelt door geknoei met IT bij de overheid

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft opnieuw gefaald met de invoering van een groot automatiseringssysteem. Justitie probeert al jaren een systeem in te voeren om te komen tot een digitale gang van zaken rond processen. Nu gaat alles nog op papier en daarvoor in de plaats zouden digitale processtukken moeten komen. Maar dat is totaal mislukt. De kosten van het bewuste GPS-project vallen met € 103 miljoen vier keer zo hoog uit als oorspronkelijk gepland. Dat blijkt uit een interne evaluatie van het ministerie die in handen is van het FD. Het Geïntegreerd Processysteem Strafrecht (GPS) moest het papieren strafdossier volledig overbodig maken. Aan het project is tien jaar gewerkt. Door de mislukking moeten rechters en officieren van justitie langer blijven werken met papieren dossiers. Naar nu blijkt is het project eind 2011 in stilte stopgezet, terwijl grote delen van het programma ongebruikt blijven. De tweede kamer is niet op de hoogte gebracht van deze zoveelste IT-misser van het rijk. De kamer is nu boos

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. JEteB

  Verspeelt. Zucht.

 2. Mo Meta

  De kamer is boos? Lol. Geef dan uberhaupt geen toestemming voor zulke megalomane IT projecten. Naar schatting zijn we per jaar meer dan 400 miljoen euro kwijt aan grote en kleinere IT projecten die faliekant mislukken.

 3. Dead Silence

  Het wordt met de dag duidelijker dat de Kamer en de ambtelijke lagen daaronder een totale, maar dan ook een totale faal zijn. En de lagen eronder nog meer, want die knoeien erop los ende Kamerleden kunnen het veld ruimen als publiekelijk gezicht.

 4. Lex Hupe

  verspeelt moet met een d.

 5. janneke123

  Zolang het gaat om geld van een andere wat ze moeten uitgeven zal het altijd een zooitje blijven.
  Pas wanneer de betrokkenen zelf in de portemonnaie worden geraakt dat zal er wat veranderen. Maar dat zal nooit gebeuren want alle aansprakelijkheid is zo geregeld dat je bij falend beleid hooguit wat minder extra’s meekrijgt als ze je de laan uit sturen.

 6. Zonnestraaltje

  Dat wordt nog wat als de WMO uitgevoerd moet worden.

Reacties niet toegestaan