Wie betaalt?

Goed nieuws uit het verre Frankrijk: er is weer nieuws over Nicolas Sarkozy en Carla Bruni!
Het presidentiële echtpaar was vorige week voor een staatsbezoek afgereisd naar Mexico en zat daarna – om bij te komen van de vermoeienissen – in een bijzonder luxueus hotel van een schatrijke bankier, Roberto Hernandez Ramirez.
De vraag is nu: op wiens kosten zaten ze daar? Werden ze gefêteerd door een rijkaard die natuurlijk ook iets terug wil hebben of was de Mexicaanse staat de gulle gastheer? Dat de Sarkozy’s ergens op eigen kosten verblijven, is blijkbaar uitgesloten.
Mexico betaalt, zegt het Elysée braaf. Nee, het is die bankier, zeggen bronnen rondom de Mexicaanse regering.
Het is al vaker voorgekomen dat de president zich erg in de watten liet leggen – op buitengewoon grote jachten en in bijzonder weelderige buitenverblijven. En dat voedt de gedachte dat Sarkozy zich gaarne omgeeft met puissant rijke zakenmensen.
Eerder al ontstond hierom opwinding in Frankrijk, maar de Fransen moeten niet net doen of dit allemaal nieuw is. Want de vorige president, Jacques Chirac, was ook dol op dergelijke uitjes. En ook in zijn geval was nooit helemaal duidelijk wie het feestje betaalde; de president zelf in ieder geval niet.

Bron(nen):   Libération