Republikeinen gaan de methode-Geen Stijl inzetten

Geen Stijl brak in Nederland door met het filmpje waarin te zien was dat minister Ella Vogelaar niet veel te zeggen had. Het zorgde (mede) voor haar ondergang. 
De Amerikaanse Republikeinse Partij (sinds de verkiezing van Barack Obama in grote nood) gaat hetzelfde proberen, maar dan systematisch. Jonge stafleden van senatoren en congresleden worden uitgerust met camera’s en moeten de tegenstander van de Democratische partij met draaiende camera gaan overvallen met lastige vragen. De bedoeling is dat er af en toe een van schrik iets stoms zegt en daardoor in moeilijkheden komt, als het fragment online of op de televisie wordt uitgezonden. 
De Democraten vinden het een rare manier van doen, maar een ethisch probleem zien de Republikeinen niet. "Het hoort er in deze tijd gewoon allemaal bij. Wij hebben niets te verbergen, maar de Democraten blijkbaar wel." 
De methode heeft trouwens al een keer gewerkt. Maar toen was een republikein het slachtoffer. De zittende senator voor Viginia George Allen werd onverwacht, met draaiende camera iets gevraagd over Indianen. Zijn antwoord bevatte het zeer beledigende woord ‘macaca’. Het kostte hem de verkiezing. 
Kan nog wat worden in ons land als PowNed een echte omroep wordt.

Bron(nen):   mcclatchy newspapers