Het volkstuintje van Michelle

Michelle Obama & family gaan een moestuin beginnen. En denk nou niet dat dat klein nieuws is, want dat vinden The Washington Post en The New York Times niet; die hebben uitgebreid aandacht voor de botanische plannen. Want alles wat een president en zijn vrouw doen is belangrijk en politiek. Ook een moestuin.
Er zullen 55 verschillende groenten en kruiden worden geplant. Morgen gaat Michelle samen met leerlingen van een nabije school de grond omploegen. Sam Kass, de sous-chef van de presidentiële keuken, en Dale Haney, de chef tuinman, hebben meebeslist over wat er gaat worden geplant, want het is de bedoeling dat de opbrengst wordt gebruikt bij officiële en privé diners in het Witte Huis.
Scholen gaan helpen bij het onderhouden van de moestuin, maar ieder lid van de presidentiele familie, zo heeft Michelle The New York Times toevertrouwd, gaat meehelpen bij het onderhoud van de tuin. Barack is ingeroosterd om onkruid te wieden. Misschien mag oma zich beperken tot het aanmoedigen.
Het is de eerste presidentiële moestuin sinds Eleanor Roosevelt er een had in de donkere armoe-jaren van de Tweede Wereldoorlog. Toen moest de tuin laten zien dat je zelf voedsel kon verbouwen. Het is nu weer om een goed voorbeeld te geven. Michelle Obama: "Ik hoop dat kinderen die hieraan helpen of hiervan horen, het belang gaan inzien van gezonde voeding en op hun beurt hun gezinnen en gemeenschappen van het belang daarvan gaan overtuigen."
De tuin ligt vlakbij de schommel van de meisjes, op een plaats in de tuin van het Witte Huis waar iedereen de activiteiten kan zien. Want het moet een voorbeeld worden voor iedereen. Een volkstuin, zeg maar.

Bron(nen):   The New York Times  The Washington Post